• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 10
Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
solo5 - майстор
все още не съм наясно как да си избера гърне
знам, че първо се гледа дали е с хоризонтално или вертикално одтичане
в моя случай е с хоризонтално одтичане
после трябва да гледам да пуска вода по зялата чиния
получава се от едни малки дупчици по цялата елипса на гърнето
знам, че трябва да се гледа да е с добра арматура, а не с някакви пластмаси като при китайските
но не съм много наясно какво ще видя :lol:
иска ми се също лесно да се отваря капака на каначето, а да не е с някакви болтове захванато
защото така по-лесно ще слагам от онова синьото вещество в него :lol:
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
:) С Практиката идва и знанието. Сиреч обикаляш магазините и гледаш и гледаш и сравняваш и така.
tassel - специалист
velsi написа:
Аз ще ти кажа какво да гледаш. Има един гаден модел, не знам на кой производител, при който отвора е точно по средата. Като седнеш да си вършиш работата и като я свършиш резултата от тази работа цопва точно в отвора и те оплисква с вода по задника. Много неприятно, пробвал съм да сядам напред или назад, но не се получава. Винаги там се уцелва. Има модели, при които отвора е изнесен леко напред и този ефект не се получава.
Ами то май почти всички моноблокове са такива :-D Гърнетата на Фаянс са с изтеглен напред отвор, но не и моноблока. Освен това имат много малко избор на цветове.
vidrata - специален-специалист
Еееее Бургаски изтървах я тая тема.
Напълно подкрепям Велси и Н_А.Описали са ти почти всичко което да гледаш.Успех.
Bechev - специалист
Отиваш в магазина избираш си модел сядаш на него и започваш да мислиш :? Всичко изброено от другите постове е от значение аз имах доста проблеми с арматурите на моя моноблок(от преди 10-12год."Терма") накрая си купих арматура на "ROCA" и за сега нямя проблем.Дъската,когато започне да те щипе по задника :x ,когато се спука ще трябва да я сменяш няколко пъти так като теглиш чертата ще се окаже,че си платил моноблока още един път! :-D Успех!!!
solo5 - майстор
tassel написа:
Освен това имат много малко избор на цветове.
цветовете са ми най-малкия проблем, защото ще купувам с бял цвят :roll:
silllveto - Майсторица
Аз имам Терма на Фаянс, предния модел. Тя е по-голяма, седалката уж е антибактериална, но на нея трябва да сядаш по-назад за да нямаш проблема за който говори velsi. Точно за това съм наблюдавала моноблоковете по магазините и повечето са така. С дупката напред са самостоятелните чинии.
При теб банята е по-малка - по-къс модел е Корона, на Видима, брат ми ползва такъв(висок е 180см), струва 211лв. Но пък подслушах едни продавачи, че се правел в Турция
solo5 - майстор
а каква е разликата, ако си купя отделно гърне и казанче :?
и защо моноблока е с такава разлика в цената
има едни джиджавки, които пускат вода в гърнето без да има каначе
но май трябва по-високо налягане на водата
видях такава джаджа на Видима за 46лв в Практикер :?
tassel - специалист
Имам моноблок и с пластмасово казанче. Вторите чистят гърнето много по-добре. На моноблока много бързо му изтича водата, дори когато е пълно казанчето до горе. Предимството на моноблока е, че може да го връткаш, както си искаш, а другото казанче се захваща за стената и трябва да се съобразяваш с това. Моноблока е по-безшумен, когато се пълни казанчето. Като цяло моноблока има по-добра визия.
vidrata - специален-специалист
solo5 написа:
има едни джиджавки, които пускат вода в гърнето без да има каначе
но май трябва по-високо налягане на водата
видях такава джаджа на Видима за 46лв в Практикер :?
Промивен кран ама 46 лв е много.Максимум 30 лв (Филбо Варна).Не е нужно чак хипер налягане просто да е нормално.Ето -на белите плочки е за 18 лв ама ги вдигнаха(и двата са Видима).
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 10

Тема "Избор на тоалетна чиния?!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: