Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
Gofuss - специалист
tassel написа:
Погледни темата за варо-циментова мазилка!
Това за мен ли трябва да се отнася
kraska - напреднал
sasooooooooo написа:
Включвам се за да ти кажа, че не е необходимо да къртиш и пода заради душ-кабината.
Мислил ли си как се захващат? :? Предлагам ти да я залепиш отдолу с лепило/плочка върху плочка/, като нивелираш само коритото.
Най-изпъкналата част от коритото подпираш с трупче и обираш хубаво материала, който се подава от вън, като оставяш място и за последващо фугиране.
След няколко дена замазваш получилата се фуга със силикон или фугин и готово.
Успех :wink:
Коритото е РАВАК керамично и съм взел комплект крачета и декоративна лайсна отпред. Наклона на пода не е толкова проблем, но плочките са сложени така, че събира доста хубава локва точно пред сифона на пода. :x
А и така и реших да ги сменям,2,5 м2 е банята. Ако знаех, че ще ги сменям нямаше да купувам крачета и лайсна и така да е направя......., но :toimonster: :)
Утре почвам къртенето, да видим докъде ще я докарам.
Time2Burn - специалист
Gofuss , нали няма да си говорим за качество, при положение че торба лепило на вебер е по - евтина от торба цимент на холсим да речем. Да не забравяме че лепилото за плочки се прави 90% от цимент. И да, вебер никак не е сред марките лепила които бих препоръчал за залепване на облицовки, а в сайта какво пише - не съм заинтересован.
Gofuss - специалист
Time2Burn написа:
Gofuss , нали няма да си говорим за качество, при положение че торба лепило на вебер е по - евтина от торба цимент на холсим да речем. Да не забравяме че лепилото за плочки се прави 90% от цимент. И да, вебер никак не е сред марките лепила които бих препоръчал за залепване на облицовки, а в сайта какво пише - не съм заинтересован.
Аз пък се доверявам на weber. може и Murexin,Boro..Всяка марка си има евтини варианти. Логично всяка корпорация иска да покрие всичките ценови класове, позната пазарна тактика. И недей да ми казваш точно колко процента има цемент в еди си кое лепило няма как да стане няма от къде да разбереш.Никой няма да ти го напише на опаковката .Всеки си има корпоративни тайни. Сещай се за рекламата на онази кайма там ли беше кебабчета ли беше: -Я кажете сега какво слагате в каймата, дивисил ли а ..............или...........Може и бухалско л.......но. Това от какво си заинтересован или не много жалко че си потребител на интенет.Още сега те съветвам да си изхвърлиш компа.Жалко че имаш информация в ръцете си а, не можеш да я ползваш.Едно е да препоръчваш заповеднически, друго е да съветваш в форум.А и много ми е любопитно от 90%-то процента цемент, останалите 10 % от какво се състоят?аАве нещо много малко ми се виждат в тия 10% къде е фино смляния пясък и другите полимерни свъзващи съставки?Ако не ти се харчат пари за евтино лепило за еди си коя марка там, ами можеш да се охарчиш за нещо по така на същата марка.Всички се радваме когато работим с топ продуктите на ивестните марки.Нали се сещаш , то пък като си помисля може и да не знаеш че има продукти които са доста(двойно )по скъпи от опаковка цемент?!?!Е колко жалко че си потребител на интернет а не си разгледал базовите ценови листи на различните марки.И то написани на бългаски
Time2Burn - специалист
Отклонихме се доста от темата, аз не рекламирам никой продукт, защото никой не ми е платил за това (все още) . Не си мисли че в лепилото слагат кой знае какво. Има Ц200 и кварцов пясък. Не разполагам с някакви информации прочетени в интернет, аз съм професионалист, работя с професионална техника и инструменти и не си опреснявам знанията, четейки за висококачествени лепила за 7 лева, и то от съфорумци. Прощавай ако съм те засегнал лично, но не може да сравняваш кон с магаре. Все пак това си е мое мнение и не искам никой да се влияе от него. Нито да се обижда...
Gofuss - специалист
Time2Burn написа:
Отклонихме се доста от темата, аз не рекламирам никой продукт, защото никой не ми е платил за това (все още) . Не си мисли че в лепилото слагат кой знае какво. Има Ц200 и кварцов пясък. Не разполагам с някакви информации прочетени в интернет, аз съм професионалист, работя с професионална техника и инструменти и не си опреснявам знанията, четейки за висококачествени лепила за 7 лева, и то от съфорумци. Прощавай ако съм те засегнал лично, но не може да сравняваш кон с магаре. Все пак това си е мое мнение и не искам никой да се влияе от него. Нито да се обижда...
Ти си професионалист така ли?От къде можеш да знаеш какъв съм аз ?!! Сигурен ли си че не съм някой по голям от теб?Имаш ли на идея кой съм.Нямаш нали! И аз нямам кой си ти и какво ти е професионалното! Обаче съм сигурен че не си от тези дето си цапат ръцете с лепила и мазилки.Иначе щеше да подходиш към темата от друг ъгъл! Не прочетах какъв опит имаш с различните марки от коя си доволен, от коя имаш лоши впечатления.Такива исказвания от рода на слагаш 4-5 мистирии цемент на еди си колко чувалчета вар :?: какво е това съотношение вар към цемент. колко килограма са тия чувалчета.А това с коня и магарето ,ей бъди малко по тактичен,не така с рогата напред.
solo5 - майстор
Gofuss написа:
Ти си професионалист така ли?От къде можеш да знаеш какъв съм аз ?!! Сигурен ли си че не съм някой по голям от теб?Имаш ли на идея кой съм.Нямаш нали!
отивам за пуканки :popcorn: и сядам да гледам сеир :lцl:
tassel - специалист
Колега Gofuss не се пали толкова. Тук мненията винаги са биполярни. Един е за, друг против. Не си хаби нервите излишно. А колегата Time2Burn , до колкото имам наблюдения се занимава с ВиК. :)
Gofuss - специалист
solo5 написа:
Gofuss написа:
Ти си професионалист така ли?От къде можеш да знаеш какъв съм аз ?!! Сигурен ли си че не съм някой по голям от теб?Имаш ли на идея кой съм.Нямаш нали!
отивам за пуканки :popcorn: и сядам да гледам сеир :lцl:
Вземи си нещо за пиене да можеш да преглъщаш по лесно пуканките :-D Примерно биричка? А що се отнася до мен , ами наздраве на всички :partyman:
Gofuss - специалист
И мисля че колегата правилно се е насочил към готовите хастарни мазилки, без значение от коя марка са.Тъкмо ще ни каже впечатленията си след като завърши ремонта.Просто там където стената иска да се изправи тънко, обикновената варо-цементова мазилка не е за предпочитане.Не че не става.Не е проблем малки неравности да се изправят и слепилото с което ще се лепи керамиката.И вместо с грунд при положение че основата върху която ще се работи е ронлива. Може да се шприцова с рядък разтвор от цемент и вода .Това при положение че старата мазилка не е натъртена иначе сие за предпочитане къртене до тухла. И да уточня това е мое виждане , това е от моя опит.

Тема "Изправяне на стена и под" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: