Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
HD - специалист
Така, последни данни - ходих подред при всички съседи над мене, чак до последния етаж (ние сме на 9-тия, ходих до последния 12-ти) - навсякъде нищо не се вижда, тъй като хората са си "затворили" тръбите с плочки и няма ревизия никъде (поне се запознах със съседите). Съседа над мене за съжаление го няма за няколко дни и няма как да отида пак при него да погледна, тъй като много се съмнявам в него, но пък не мога да бъда сигурен ... Водата, която капе е чиста и бистра, и не мирише на лошо (е, на вкус не знам как е), така че изключваме мръсния канал? Остава да е питейна примерно ...., или пък от сифона на мивката? Според мен капенето не е свързано с потреблението на вода от съседите (т.е. къпане, перални и прочие истории), тъй като ей го - сега комшиите над нас ги няма, пък си капе със същата скорост ..., освен ако проблема е от някой и над тях ...
Утре ще се срещна с един воден дух (водопроводчик демек) да ми даде акъл ...., и между впрочем, някой да знае читав и печен ВиК майстор тук в Стара Загора? Този, с който ще се срещам утре не знам колко е надежден ...

П.П. Нали ви бях казал, че прокапа и в левия край на тавана - е, ми сега пък не капе ...., да е било конденз ..., ама как пък точно само едно петно беше на капки и оттам капеше ...
solo5 - майстор
когато купих гарсонката всичко си беше нормално
нямах пари за бърз ремонт, после пък време не ми оставаше, после пак пари :lol:
5-6 месеца по-късно тавана подгизна от единия ъгъл
тръгнахме от етаж на етаж и макар и трудно намерихме причината
един от комшиите си беше свързал изхода на паралнята към тръбите от ревизионния отвор
явно някаква система да му излива водата след пране
и връзката му беше кофти явно и яко ми проми тавана :lol:
добре, че беше разбран човек и като му казахме, че е от него беше готов да вика майстор и да разбива
но причините може да са много
ако бях направил ремонта щеше да ме върне в 1-ви клас :-D
HD - специалист
Ти знайш ли, че комшията над мене точно по същия начин маркуча от пералнята (за мръсната вода говоря) му влиза в таз голямата дебелата тръба за мръсната вода ....., ама доколкото огледах миналата вечер, не мокреше там .... Абе като се върне пак ще ходя да огледам при него ... А и ако е така, не би ли трябвало само когато пералнята пере (изпомпва) да капе? Пък то си капе постоянно и равномерно ....

П.П. Само да открием причината, аз лично съм навит да разбивам и после да замазвам и лепя плочки ако трябва, само да се оправят нещата :|
Rumen Iankov - специалист
А къде ти се намира душа и мивката в банята.
solo5 - майстор
HD написа:
Ти знайш ли, че комшията над мене точно по същия начин маркуча от пералнята (за мръсната вода говоря) му влиза в таз голямата дебелата тръба за мръсната вода .....|
при мен не беше постоянно, но предполагам, ако се е наквасило добре може и от това да е :?
много голямо съвпадение ми се вижда
моли се да е от това, че по-лесно ще го оправиш :roll:
Time2Burn - специалист
Баце, така кат гледам теча, да знаеш че или е избил щранга, или на комшията ти ексцентриците на батерията или някой удължител нямат калчища, и минава водата зад плочките, вероятно са подкожушени. Почукай хубаво около батерията, душ батерията или извода за бойлер или казанче. Може и там някъде да пуска.
HD - специалист
Rumen Iankov написа:
А къде ти се намира душа и мивката в банята.
Ей я схемата на банята ми:
Изображение

Душа ми е на мивката, т.е. смесителната ми батерия е от тези, дето са за вана и душа излиза направо от нея, а е закрепен на стената точно от дясно на мивката. Там в ъгъла зад тоалетната чиния е дебелата тръба за мръсната вода, а пък капе там където е надписа "WC".

Ето го и нагледно:
Изображение
Изображение
Изображение

Ейтук по тръбата за мръсната вода също има водица отвън, може и конденз да е, но може и да е, не мога да преценя
Изображение

Time2Burn написа:
Баце, така кат гледам теча, да знаеш че или е избил щранга, или на комшията ти ексцентриците на батерията или някой удължител нямат калчища, и минава водата зад плочките, вероятно са подкожушени. Почукай хубаво около батерията, душ батерията или извода за бойлер или казанче. Може и там някъде да пуска.
Простете невежеството ми, но кое е то това щранг? Щото говорих с един приятел тази вечер по телефона, и според него е щранга, ама викам да не се изложа, та не го питах що е то щранг. После питах гугъла, и доколкото разбрах това е тая дебелата тръба за мръсната вода, или греша?
Пък за почукването - като се върне комшията :) :|
Time2Burn - специалист
Щранг е захранващата тръба с чиста вода са всичките апартаменти в твоята редица. Със сигурност върви някъде в банята ти, и за нея е свързан водомера ти.
HD - специалист
Time2Burn написа:
Щранг е захранващата тръба с чиста вода са всичките апартаменти в твоята редица. Със сигурност върви някъде в банята ти, и за нея е свързан водомера ти.
Аааа, за чистата вода - ясно!
Ми да, ма щранга е в другия край на банята - виж снимката горе, където се вижда долния край на бойлера и под него водомера - щранга е точно в ляво от водомера (и в ляво от оранжевата ръкавица), т.е. срещуположния ъгъл на тръбата за мръсната вода, която бе зад тоалетната чиния. А пък около щранга е сухо ..., поне при мен.
Последна промяна от HD на чет ное 06, 2008 12:34 pm, променено общо 1 път.
solo5 - майстор
сега като се загледах малко повече ми се струва, че теча ти е точно на мястото под тоалетната чиния на кочшията ти над теб
може и да е съвпадение, но огледай добре и това място като се качиш да оглеждаш
Последна промяна от solo5 на чет ное 06, 2008 1:09 pm, променено общо 1 път.

Тема "Сериозен теч от тавана в банята - помощ!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: