Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
Romko - помощник
masterval написа:
Romko,
това "едни джаджи които се закачват на бормашина и пробиваш кръгли дупки с тях, струват по около 16 лв и можеш да си ги настройваш колко да е диаметъра" за керамика ли е или за дърво?
има ги и за двете, трябва само да се внимава от кои се купува, защото тези за керамика не режат дърво (режат, ама как :lol: ) и обратно. Но и двата вида режат без проблем гипсокартон
dankg - специалист
Romko написа:
- машинка за рязане + флекс с диамантина или проф машинка с водно под наем
От къде мога да взема под наем такава машина и ако знаеш приблизително за каква сума?
dankg - специалист
Така изглежда банята-като размери. Въпросът ми е има един външен ръб на плочките до моноблока, как трабва да залепя плочките на ръба, защото искам да сложа лайсна /трябва ли да има определено разстояние на самата фуга, за да се монтира лайсната/? Нещо не се качва 3-Д снимката.
dankg - специалист
Ето и малко снимки преди за се започне

Прикачен файл

STP60968.jpg
Ще има ли проблем, че подът не е равен при лепенето на плочките-вижда се има едни като ивици / правоъгълници на замаската/ за тръбити.
STP60968.jpg (76.92 KиБ) Видяна 8532 пъти

Прикачен файл

STP60970.jpg
STP60970.jpg (81.06 KиБ) Видяна 8532 пъти

Прикачен файл

STP60971.jpg
STP60971.jpg (81.98 KиБ) Видяна 8532 пъти

Прикачен файл

STP60975.jpg
STP60975.jpg (90.23 KиБ) Видяна 8532 пъти

Прикачен файл

STP60978.jpg
STP60978.jpg (81.93 KиБ) Видяна 8532 пъти
dankg - специалист
Още малко снимки....Ако ви прави впечетление нещо, което ще ме затрудни или ще има проблем пишетие-това ще ми е първото лепене.

Прикачен файл

STP60988.jpg
STP60988.jpg (79.88 KиБ) Видяна 8520 пъти

Прикачен файл

STP60981.jpg
STP60981.jpg (67.36 KиБ) Видяна 8520 пъти

Прикачен файл

STP60991.jpg
STP60991.jpg (63.94 KиБ) Видяна 8520 пъти

Прикачен файл

STP60992.jpg
STP60992.jpg (68 KиБ) Видяна 8520 пъти
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
dankg написа:
Така изглежда банята-като размери. Въпросът ми е има един външен ръб на плочките до моноблока, как трабва да залепя плочките на ръба, защото искам да сложа лайсна /трябва ли да има определено разстояние на самата фуга, за да се монтира лайсната/? Нещо не се качва 3-Д снимката.
Разгледай лайсната в магазина. Ще видиш че има един ръб в който явно влиза плочка с лепило. Лепиш първо тази страна, лайсната вече си е на мястото и от другата страна лепиш другата плочка, като лайсната си има едно мънинко ръбче което води.
tassel - специалист
Каква ти е вратата?
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Струва ми се, че е ламиниран МДФ. Дано не забрави да демонтира первазите, преди да лепи плочки.
tassel - специалист
И на мен така ми се струва и затова питам, но ако е такава не мисля, че става за баня. Освен това мисля, че само первазите от другата страна се поставят отделно, а тези откъм вратата са с касата. Поне моите бяха така.
dankg - специалист
Вратата на банята ще се маха и ще се монтира плъзгаща. Но да ви питам дали имо проблем при лепенето на плочките на пода, защото от снимките се вижда, че първо е залято и после са къртили да прекарат ВиК-то и са на два пласта. Опасявам се като залепя почките тези малки цепнатинки да не разместят след време плочките отгоре?!

Тема "Нова баня" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: