• 1
  • 2
Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
lakosste - специалист
Puf-Paf написа:
Здравейте и от мен и ЧНГ на всички!
Искам да чуя някакво мнение за проблема, който ме споходи преди половин година. Живея в сравнително нова къща- на около пет години. В банята имах монтирана душ кабина. С времето на стената отвън (варова мазилка) изби влажно петно. Отвътре банята граничи с коридор и мокро помещение. В коридора новите тапети се скапаха за две години отдолу- нагоре на височина до 1,20м. Под тях гипсовата шпакловка изпада. Интересното е, че е само влажно и то повече през лятото. Миналата година махнах душ- кабината и тази зима оставих всичко там да е открито- дано изсъхне. Нейсе! В коридора ремонтирахме, но изпада новата шпакловка и тапетите пак се ветролеят отлепени. Отвън петното се уголеми още. Какво да правя?
щом си в къща е възможно да се просмуква влага от основите ако другия вариант е да имаш теч ако през тези стени минават тръби.ако е просмукваща се влага няма спиране докато не я изолираш в основи но за това ще ти трябва специалист в тази област.
Time2Burn - специалист
И у нас е нещо подобно. Със сигурност нямам теч. Жената затваря прозореца на банята, за да не и е студено и отваря вратата уж да се проветрява банята.... Цялата влага отива в спалнята. Вода тече от северния външен ъгъл. Няма спасение никакво. Колкото повече усилвам парното, толкова повече влага избива. Може и конденз да се появява. Напролет ще налепя изолацийка, външно, мисля да е 8 см. Поне на стаята, че ми е сгодно.
Puf-Paf - специалист
Мисля си, че при мен има друг проблем, защото през зимата, когато тръбите на парното загряват точно под въпросната стена- там си е сухо. Пък и редовно проветрявам- това у нас не е проблем. Отвън на стената петното обаче продължава да се уголемява- направо не знам какво да правя...
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Сифонаа, провери сифона.
  • 1
  • 2

Тема "Съвет за влага" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: