Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
masterval - майстор
Emerald написа:
masterval написа:
В ЗУТ не пише ли все още, че не може да се прави мокро помещение над жилищно?
То много неща пише, но кой го интересуват такива подробности. :lol:

Да ползваш кухненска канализациоона тръба за тоалетна :shock: , това трябва да е подсъдимо. :o
Хайде да се разберем. ЗУТ е основен закон на тази скапана държава. Не мисля, че тук трябва да поощряваме нарушаване на законите и да я правим още по-скапана, ако въобще това е възможно.
Що се отнася до т.н. "усвояване на балкон" в София това преустройство е по-често срещано дори от "Порше Кайен", но дали нещо е нарушено - не е мн.ясно, понеже не се прави над жилищно помещение.
А в случая въпросът се задава точно в тази посока. Ако над моя апартамент някой рече да си спретне баня над хола ми, ще го съсипя в съда, не знам за Вас, уважаеми...
Emerald, не беше ли ти тази, дето ни разясни канадците кви са лоши?

.................................................. :evil:

rulom
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Хайде сега, отново, спокойно и конкретно.
Човекът си има баня. Иска нова тоалетна, до кухнята. Всъщност, там, където половината панелки си имат малка уютна тоалетна. На гърба на кухненската мивка.
На въпроса, Да, може.
svetliopi44 - Чирак...
Мисля ,че главния ти проблем ще е вентилацията... ако тия тръби са проектирани само за кухня ...както ти имаш съмнения... мръсния канал за тоалетните излиза горе малки над покрива ,така мръсния въздух излиза ... мисля си,..ама не съм сигурен ,че ако е правен само за кухня може и да са спестили тази подробност ... иначе за можене може ... но как ли ще смърди вътре без вентилация...
На пича от горния пост... не знам за теб ама аз бих се оправил и с такъв който ми наводнява банята ...нищо че е мокро над мокро ..все пак и тя граничи със стая... :barb:
emil_v r - майстор
Освен законово , (не съм сигурен , да не усилвам спора само )
Мисля че технически е нередно , не че е невъзможно да идат фекални води в кухненски щранг.
При ремонт, аварий , запушване най долу може да се получи
"лайнян дъжд :) :-D ) по етажите , и да излезе изворче в мивките на по- долните , или да ги запуши , ако е ял тиква или мазно.
С кризата това отпада , но остава разнасянето на болести от хлебарки + миризми .
Затва верт. им щрангуве са винаги различни .
При авария виновния ще иде на съд и ще го принудят да...
Върха е ако включи отдушник от кенеф в кухненската аспирация .
И това никой нема да го изтърпи.
Точно вица за Бай Ганьо и вентилаторът .
Има още"съображения " :-D , но и тия са достатъчни според мен .
masterval - майстор
n_a написа:
Хайде сега, отново, спокойно и конкретно.
Човекът си има баня. Иска нова тоалетна, до кухнята. Всъщност, там, където половината панелки си имат малка уютна тоалетна. На гърба на кухненската мивка.
На въпроса, Да, може.
Не мисля. Цитирам "Апартамента ми е краен и затова съм сигурен, че по план на сградата там тоалетни от други апартаменти няма как да се влеят, затова искам да попитам първо дали изобщо е възможно". И пак да кажа, може, но не бива. Ако я подкараме по другата линия "Карай, кой ти гледа", за какво му е въобще този харч на човека? През балкона и толкоз...
Emerald - модератор
==
Последна промяна от Emerald на вт мар 24, 2009 1:50 am, променено общо 1 път.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Ндам.
И пак да спомена, че моето е 90/180. Нещо като душкабина с тоалетна чиния.
Малко спам и флуд и тн. - правя заменка за такова Изображение
parad0x - напреднал
Лелееееее какви страсти съм подпалил... Недейте така, аз съжалявам, че се изгубих за ден два но имах други проблеми. Както и да е, за да изясня нещата ще започна така ... Живея в ужасен лайнян блок в младост.4 на 13тия етаж. Хлебарки си имам с лопата да ги рина ... съседите ми ... де да знам ... хора някакви ... освен това помещението, за което говоря се води "мокро" намира се в едно празно пространство между коридора и стаята... не е над нищо освен над друго такова мокро помещение. Там сега ми стои пералнята и предполагам на 70% от хората също. По отношение на миризмите няма да имам проблем поради 2 причини, първо: нали заради това са тези "колена" на сивоните където се задържа малко вода за да не циркулира свободно въздух от там и да осмърдява. И второ: кухненския комин е точно до кухината с тръбите, просто бодвам една тръба в него и адиос. Колкото до ЗУТ-а ... прекалено съм възмУтен и огОрчен от тъпата малка но не по размери, а по душа държавица за да се впрягам от това ... По късно ще направя снимки на нещата и ще пусна частта от чертежа на апартамента която засяга описаната интервенция. Моя въпрос беше по-скоро технически от колкото административен! Исках да знам как трябва да се направи? Как да си сложа сифон, какви наклони да спазвам и т.н. :) Мерси за всички отговори но моля ви дайте отначало, само че в технически план :)
Time2Burn - специалист
Ако нямаш опит със водопровод и канализации, не те съветвам да се захващаш сам.. но тъй като си решил, ще ти трябва един компенсатор, един разклонител 110на110на67°, един разклонител 110на50на45° и другите дъги и разклонители са специфични за дадената ситуация.
Разстоянието от сифона до вертикалния щранг надали ще се падне повече от 50-60 сантиметра, затова наклона няма голямо значение, важното е привидно да го има.. Друго не мога да ти обясня.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Нямаш проблем. Жалко, че нямаш и оная ваничка с мътната еко вода. Жалко.
Та както писах, нямаш проблем. Сиреч във ВиК магазина си купуваш Изображение или под прав ъгъл. Внимаваш да си има уплътнителните пръстени. Издебваш като няма никой отгоре.... режеш и монтираш.
Ееее не е баш толкоз лесно, нооо принципно.

Тема "Преместване на тоалетна, как се прави от-до?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: