Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
branko_d - специалист
няма шега,не и според специалиста от ТЕЦ-Плевен
chapara - майстор
Time2Burn написа:
Шегувате се нали? Дори да има въздух, при най -- обикновено пускане на батерията ще избяга през нея. Какво ви става, дане би щранга да е най - високата точка по трасето? Аз съм подменил километри щрангове и досега не ми се е случвало подобно нещо. Това не е щранг на парно че да обезвъздушаваш. Всяка една батерия е обезвъздушител. Смешно е.
Koлега моите уважения към теб,като спецялист,но същия проблем го имах и аз,когато помпата има начин да превърти по другите щрангове(навярно щтранга на branko_d е и най отдалечения),тя си върти,но не всички.А батерията не е най-високата точка,можеш да обезвъздушиш само хоризонталната си разводка,но в останалата малко вертикална си седи въздух,който по никаква причина не можеш да накараш да иде до абонатната станция Т.Е.надолу.Има хидравлични закони явно с които не си се сблъсквал.Казвам го от личен опит.Единствено ,ако се спре водата в другите щтрангове,то въздуха може да тръгне надолу и да излезне през някоя батерия.Но това е по трудния начин и при всяко спитане на водата централно процедурата трябва да се повтаря.Инак обезвъздушител! :wink:
svetliopi44 - Чирак...
И аз имам такъв проблем при родителите ми ...но там почти в целия вход няма постоянно топла вода ...сменихме тръбите с ПП и пак си е същото ... какви са тези обезвъздушители и от къде могат да се купят какви пари и тн..
От топлофикация идваха и са казали че проблема не е техен ...и да сме си били сменили водомера щот бил задръстен ,но ние имаме студена с добро налягане само топлата се губи :evil:
chapara - майстор
svetliopi44 написа:
И аз имам такъв проблем при родителите ми ...но там почти в целия вход няма постоянно топла вода ...сменихме тръбите с ПП и пак си е същото ... какви са тези обезвъздушители и от къде могат да се купят какви пари и тн..
От топлофикация идваха и са казали че проблема не е техен ...и да сме си били сменили водомера щот бил задръстен ,но ние имаме студена с добро налягане само топлата се губи :evil:
Първо изясни и двете тръби на топлата вода ли са топли на пипане(подаваща и циркулационна),ако да ,то проблема е при теб.Ако циркулационната е студена,то варианти много....на среща съм със съвети.Обезвъздушители разни и не са цифра,но трябва да се поставят в най-високата точка(разбира се) т.е. на последния етаж(възможно е и в подпокривното пространство ,ако там е затворен кръга).Има вероятност и да не работи помпата в абонатната,трик на топлофикациите,не харчат ел.енергия и топлинна,а плащаш на водомер и студената за топла :x
svetliopi44 - Чирак...
chapara написа:
svetliopi44 написа:
Първо изясни и двете тръби на топлата вода ли са топли на пипане(подаваща и циркулационна),ако да ,то проблема е при теб.Ако циркулационната е студена,то варианти много....на среща съм със съвети.Обезвъздушители разни и не са цифра,но трябва да се поставят в най-високата точка(разбира се) т.е. на последния етаж(възможно е и в подпокривното пространство ,ако там е затворен кръга).Има вероятност и да не работи помпата в абонатната,трик на топлофикациите,не харчат ел.енергия и топлинна,а плащаш на водомер и студената за топла :x

Нито топлата нито циркулацията са топли ... аз съм на последния етаж и няма проблем за монтирането на обезвъздушител ... проблемът е от доста години но от 3-4 направо е ужас ... сутрин няма вода да се измиеш и когато отвориш топлия кран не тече нищо ...ни топла ни студена ,а има моменти в които смуче на вътре даже.. :shock: :shock: :shock:
chapara - майстор
Как е налягането на топлата на първия етаж?Подразбирам ,май че аджамии са сменяли тръбите с ПП.За да го няма смученето поне са спестени определено количество възвратни клапани.После имам съмнение че са прегрявани тръбите и при спойката са се прищипали както се казва в отворите,виждал съм такива изпълнения,макар тясната ми спецялност да са облицовки.А помпата ви в абонатната (собственост на топлофикация),90% не работи.За смукването, иде когато от по долен етаж отворят батерия.
svetliopi44 - Чирак...
Ами на първите 3 етажа са си добре ...проблемът е от преди да сменим тръбите ... утре ще ходя до там за да погледна помпата ...тя впрочем постоянно ли трябва да работи ...
chapara - майстор
На старите абонатни поне, да инак няма как да ти поддържа водата топла до етажа непрекъснато,мисля че логиката говори и че при по новите също.Трябва да провериш връщащата на около 2-3 метра от абонатната топла ли е?А колко щранга има сградата?
chapara - майстор
Щранговете на цяло ли ги сменяхте от-до?
svetliopi44 - Чирак...
щтранговете са 4 сменени са само вертикалните ... абонатната е от старите и е на 1 вход ...другите входове са по 2 на абонатна но нямат тея грижи :? :? :shock:

Тема "Избор на бойлер" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: