Time2Burn написа:Шегувате се нали? Дори да има въздух, при най -- обикновено пускане на батерията ще избяга през нея. Какво ви става, дане би щранга да е най - високата точка по трасето? Аз съм подменил километри щрангове и досега не ми се е случвало подобно нещо. Това не е щранг на парно че да обезвъздушаваш. Всяка една батерия е обезвъздушител. Смешно е.Koлега моите уважения към теб,като спецялист,но същия проблем го имах и аз,когато помпата има начин да превърти по другите щрангове(навярно щтранга на branko_d е и най отдалечения),тя си върти,но не всички.А батерията не е най-високата точка,можеш да обезвъздушиш само хоризонталната си разводка,но в останалата малко вертикална си седи въздух,който по никаква причина не можеш да накараш да иде до абонатната станция Т.Е.надолу.Има хидравлични закони явно с които не си се сблъсквал.Казвам го от личен опит.Единствено ,ако се спре водата в другите щтрангове,то въздуха може да тръгне надолу и да излезне през някоя батерия.Но това е по трудния начин и при всяко спитане на водата централно процедурата трябва да се повтаря.Инак обезвъздушител!