Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
masterval - майстор
Оправиха ли се нещата?
marryjane96 - напреднал
Ами изобщо не. И то защото тоя опит още не е направен, тъй като много са приказките, ама...и чакам, да видим. Интересното е, че не е постоянна тая миризма и не мога да разбера с какъв фактор да я свържа.
Надявам се скоро на резултат, веднага ще пиша тук!
tassel - специалист
И аз имам проблем с миризма от подовите сифони. Възможно ли е, да е поради факта, че вертикалния щранг не е изкаран на покрива, а е оставен до подпокривното пространство. Поне според мен това е причината. :? Сифоните са от тези с пластмасовите конуси. Освен това сме с отходна яма.
stanetzz - специалист
Ами точно от това е. Когато се пусне водата в тоалетната, се създава вакуум в системата; Най-слабото място,от където може да се освободи вакуума, е през подовия сифон в банята- водата от там се засмуква, налягането се изравнява, и започват да се връщат миризми. Аз в момента правя ремонт вкъщи и мисля да пусна една тръбичка на покрива или под стрехата- мисля си, че с диаметър 40мм ще е напълно достатъчно.
gstoychev - напреднал
Здравейте колеги,
Извинявам се на автора, че му ползвам темата, но е много близко до моят проблем. Става въпрос за миризмите в банята. До преди няколко месеца ги нямаше, но се появиха. Ние сме с рогов сифон и си има вода. Явно има някакъв проблем с наклона, понеже като се пусне пералня, която е в банята връща вода от него. Но проблема, за който пиша е друг. Става въпрос, че като се пусне водата в тоалетната се чува едно "къркорене" в мивката и явно от там излизат ароматите. Това го забелязвам понякога и без да пускам водата при нас. Имате ли предположения относно моят проблем?
bulhomes2 - майстор
Той автора е писал преди 2 години - едва ли ще се сърди. Имаш ли отдушник на канализацията? Когато няма - при пускане на казанчето - въздуха в канал.тръба равен на обема на пуснатата вода иска да излезе от някъде. В случая най-лесно му да натисне водичката в този сифон. Същото се получава и при температурните разширения на въздуха в тръбите.
gstoychev - напреднал
Това е един хубав въпрос, на който не мога да отговоря. При нас има "обръщане" на тръбите за студена вода макар, че над нас има мезонети и това ме навежда на мисълта, че инсталацията е правена без особен замисъл. Как мога да проверя дали имаме отдушник?
bulhomes2 - майстор
Надявам се да отговори и някой специалист, защото аз не съм такъв. Предполагам би трябвало да видиш в мезонетите над теб излиза ли тръба от канализацията някъде на покрива и дали не е запушена (или умишлено прекъсната)
gstoychev - напреднал
Това малко трудно ще го направя, а и сградата е на почти 20 години като до скоро не се наблюдаваше този проблем. Трябва да търся на друго място драмата.
jekasus - майстор
gstoychev написа:
Това малко трудно ще го направя, а и сградата е на почти 20 години като до скоро не се наблюдаваше този проблем. Трябва да търся на друго място драмата.
Толкоз ли е трудно да се качиш на покрива и да потърсиш отдушника, 100% някой отгоре си разширил мезонета с няколко см.

Тема "пак за миризмата от канал в банята" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: