Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
solo5 - майстор
2см са само 2-та листа гипсокартон
профила е 3см
така че в най-добрият случай си назад с 5см отвсякъде :roll:
да не говорим че и на 6-7см можеш да отидеш :wink:
vidrata - специален-специалист
Аз пък го лепя.
Топки на гъсто , на другия ден дюбел пирони през топките и става бетон. :-D :-D :-D

Все пак кой как си знае :lol: :lol: .
Ей пичове не се драпайте бре.Така не помагате на човека.

Соло ужас братче Флекса е 21 лв в Практикер и то на промоция, да цензура и гадовете.Не, че аз го плащам ама пак ме е яд.
solo5 - майстор
хм, в бургас повече от 19,99лв не е бил
предната седмица беше на промоция от 16,99лв :roll:

едната седмица редуваха AK-10 за 9.99лв
а другата АК-20 за 16.99лв :roll:
EmoZ - специалист
I написа:
Здравейте,
Тъй като съм наясно че тук има много добри специалисти реших да попитам нещко което ме озадъчи. Има ли необходимост от залепване на два гипскартонени листа един върху друг за допълнителна устойчивост на залепените стенни плочки върху тях. Това е мнение на майстор и реших да попитам тъй като ми се стори наистина странно.

Ще ми се наложи да правя баня и още не сам се спрял на модел душ- кабина ще ви помоля да ми дадете малко информация от къде мога да си закупя качествена такава.
Още едно питане. Харесах фаянсови плочки на КАЙ които са модел Осака. Моля Ви споделета за опита си с плочки от КАЙ.

Благодаря Ви за помоща! :)

Кай Осака са пълно лайно, но като се залепят и се фугират читаво изглеждат доста добре за някакво непретенциозно помещение. Инак качеството им не е на ниво, даже са калпави ако питаш мен. Въобще не са лесни за лепене, 'щото имат тумбак и трудно се вкарват в равнина, лесно можеш да изплеснеш с тях, говоря за стенните.

Аз въоръжен с едната 'гола теория' сам за пръв път в живота налепих едно мокро помещение с кенеф. Благоверната ги хареса и не и противоречих, щото за банята ме засили на едни скъпи и викам от тука ше избия чивия, да - ама не! Ако искаш ще ти пусна и снимки. След като минах през вечерната школа (самоподготовка) по лепене, некакси ми светна, че цената на плочите е супер пренебрежимо перо, така да знаеш, па ако ти ги лепи и майстор спокойно си купи некакви други, дет да ти се връзват повече по дизайна.

Ако ше слагаш кашон в банята, по-добре си ги налепи сам, по кашон е 'лего', аз лекинко изправях и стени та ми доде нанагорно, но по кашон лепенето е песен. Тия осака са около 16-17 кинта квадрата, даже сега са на промоция в Бриколаж ли в Практикер ли беше, за 20-тина квадрата ше ти нафърлят около 400 кинта само те, лепенето под 1000 нема как да стане, 'ма ти си знаеш.

Успех.

п.п. Ааааа ако 'ше лепиш сам продават един марбъл кътър на Райдер в Бриколаж на промоция 99 кинта, аз имам такъв - лайно е, но свърши работа.

п.п. Да добавя, видях, че solo5 те е посъветвал за лепилото, той си има фаворит сред лепилата :), добър му е избора, но е малко скъпичък и преосигурен за вътрешно помещение, аз лепих с Isomat AK10, десет кинта чувала, добро лепило е (за вътрешни помещения говорим).

<spam class="ultraspam">
Тука пиша от уплах вече . . .
Понеже виждам, че са се развихрили съфорумците тука, само да каже, че аз не съм нито майстор, нито компетентен, а и нито требва да ми се вярва, аз съм пигмей от една страна (долнокачествено лепило за фаянс полепнало по грайферите на обувката на майстора - това съм аз) и дежентълмен, поет и мечтател - от друга. Сиреч, оттука насетне, колкото и да лепа, никога няма да вида 'вечните теракотни полета' с пресичащи се в безктайността фуги, за мене 'ше е ада - да дишам прах от АК10 докато ми се циментират сополите ииии . . . така завинаги!
</spam>
Последна промяна от EmoZ на пет юни 12, 2009 4:59 pm, променено общо 1 път.
Takezo Sensey - модератор
solo5 написа:
нека да мине модератора с голямата метла, че тая тема стана като чат
Минах аз ама не мога да ви смогна че Вие па' си пишете, с'я то е ясно, че е Петък и всички за изморени и поизнервени от изминалата седмица ама 'айде ползвайте ЛС , за да си чатите .
Последна промяна от Takezo Sensey на пет юни 12, 2009 4:36 pm, променено общо 1 път.
svetliopi44 - Чирак...
Ето малко информация ... http://www.rigips-bg.com/prodsys/index1 ... llat_1.htm
И е хубаво като давате съвети да сте сигурни ,а не ама аз съм чул или пък аз така го правя ...
И поне виждам че стана модерно вече ще се самоцитирам
... с картон съм се сблъскал още когато половината пичове тук дет сега са голяма работа са скачали пред блока на ластик и са си разменяли топчета ... и некакъв да говори че така па иначе ...ай моля ви са ....

:-D

май не е практика да се слагат 2 листа навсякъде :?
Pooh - майстор
Може ли и аз да взема малко думата?
Първо - Светльо, пич, напълно прав се оказа - разринах всичката литература дето я имам из нас, че ме гложди от вчера мисълта "Двойна или единична обшивка за баня?"
Издирих брошура с детайли Кнауф- Щендерни стени от януари 1998г.
Там хората си казват за мокри помещения - двойна обшивка, като и двата слоя от GKI. Обяснението за двойната обшивка е - пружинираща основа, може да доведе до отлепяне на облицовката. За мокрите сектори във влажните помещения има специални изисквания:
*Тотално изолиране на плоскостните повърхности напр. Кнауф-повърхностен уплътнител - каучуково-битумна емулсия.
*Назъбената маламашка
/за лепилото става въпрос вече/ да се движи само хоризонтално.
*Ъглите с плочки се фугират с трайноеластичен уплътнител напр. Кнауф-уплътнителна маса

П.П. Соло - цитираш нещо и не гледаш - къде пише нещо за обшивка?
Единична обшивка се допуска - да, но само при използване на Аквапанел, като и там изолациите са същите. Да не забравя - ЗАДЪЛЖИТЕЛНО се уплътняват стенните проходи /изводите на ВиК/
Пух теорията е хубаво нещо, а дали се прилага всичко това което си описал??????А ти правиш ли го :? .
Иначе точно , кратко и ясно инфо си ни дал.

Тема "Лепене на плочки върху гипс картон и съвети за матеряли баня" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: