Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
iolly_ - специалист
Да ви кажа честно и аз съм за варианта само с праг, но ....

Първо мъжът ми се е заинатил, че с корито било по-приятно за стъпване, по-топло...иначе трябвало с джапанки да се къпе. На мен лично не ми пречи да си стъпвам боса по плочките. В момента така се къпя.

Това, което се чудя обаче е кое повече ще се пързаля коритото ли ако сложим или сегашните ни лъщящи плочки, сложени в пакет с новото ни жилище, предаващо се в така наречения готов вид. Притесненията ми са основно за детето, което на 4 години.
Rumen Iankov - специалист
По принцип душ коритото е хванато отдолу с една гъвкава връзка и я издържи 2-3 години.По добре си го изгради с плочки и с рогов сифон.Така става вечно. :-D
Rumen Iankov - специалист
Ето корито отдолу изглед и си преценете кое е по добре

Прикачен файл

DSC00487.JPG
DSC00487.JPG (59.7 KиБ) Видяна 9011 пъти
dundurma - специалист
а бе хоораААААААА,не съм МАСТОР,но имам и съм патил НАПРАВЕТЕ СИ корито много по-удачно е и по-хубаво
lenko71 - специалист
iolly, и в двата случая - с корито или без, ще ви трябва някой който да свърши тая работа(айде да не казвам майстор). Ако не слагате корито, този отвор на пода( за вана) няма да ви върши работа. Ще трябва да се кърти, да се сложи сифон, наклон на плочките и т. н.
LKK - специалист
iolly_ написа:
Да ви кажа честно и аз съм за варианта само с праг, но ....

Първо мъжът ми се е заинатил, че с корито било по-приятно за стъпване, по-топло...иначе трябвало с джапанки да се къпе. На мен лично не ми пречи да си стъпвам боса по плочките. В момента така се къпя.
За да Ви е топло отдолу и да не се хлъзга може да ползвате скара от екзотична дървесина.
iolly_ - специалист
lenko71 написа:
iolly, и в двата случая - с корито или без, ще ви трябва някой който да свърши тая работа(айде да не казвам майстор). Ако не слагате корито, този отвор на пода( за вана) няма да ви върши работа. Ще трябва да се кърти, да се сложи сифон, наклон на плочките и т. н.
Да тези дни точно това мислим...дилемата е ужасна.

Вариант 1: Отказваме се от корито, къртене на плочки и правене на сифон. Изпитвам ужас колко плочки ще се откъртят и дали въобще ще може да се направи последа изглежда добре. Даже незнаем..ще мерим тези дни наклона на къде е..дано да е към извода, че незнам иначе ужас. Ощ ене живеем ам и тези дни ще проверим.

Вариан2: Слагаме корито, нагласяме меки връзки, нивелиране, отпред правим праг, на който да стъпи коритото, отгоре слагаме стъклата с обкова и после стискаме палци да не станенякой гаф, защото ако се наложи да махаме коритото ще трябва да махаме и стъклата на паравана. Ужас

Мислих си и за вариант стъклата да са навън от коритото, а не да стъпват на него, за да ако се наложи да се вдига коритото, но мисля че няма да се получи с корито 80, защото този размер 80 е съвсем малко преди касата на вратата. Ако стъклата излезнат извън този размер ще отидат на касата на вратата и незнам как ще се монтират.
Да търсим корито с размер 70 незнам дали имаше и дали пък няма да ни стане тясно.

Направо..незнам какво да решаваме....ПОМАГАЙТЕ
lenko71 - специалист
Наклон към извода за вана няма да има - това е сигурно. Ако решите да е без корито, просто изберете някакви плочки които се връзват с останалите, понеже цялото това пространдтво, което се оформя като кабина ще се изгради наново (имам предвид само пода разбира се) с наклон към съответния сифон на мястото на извода за вана.
iolly_ - специалист
Мислиш, че няма да е наклона към извода ли? Утре ще видим. Ако си прав незнам кое ще е по-евтино корито за 370 лева или разбиване на плочки.

Въпросът е, ако сложим коритото какво ще стане, ако се наложи ремонт? Как ще се маха всичко отгоре да се вади. И има ли някакъв начин да го монтираме така, че да се вади лесно предвид аите размери.
lenko71 - специалист
Нещо, което забравих - проверете прав ли е ъгъла на страната където евентуално коритото ще е плътно до стените. Най-лесно става ако изрежете една страна от някакъв по-голям кашон. Ако не е се получават такива "красоти", дето с нищо не могат да се скрият.
А остъклението трябва да застъпва коритото за да може водата да се оттича по най добрия начин.
Май условията станаха много...:)

Тема "Помощ! Душ корито - избор и монтаж!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: