Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
rulom - модератор
Rumen Iankov е прав.Ако наистина искаш стабилно и без въздух, ползвай газобетон.Лошото е, че при панелните бани е нормално да има 10 см. отклонение "таван-под" и ако искаш да станат прави стените или ГК или буташ панела(ако стената е към коридор) и стена от газобетон.
KRISTINOBAL - специалист
rulom написа:
Rumen Iankov е прав.Ако наистина искаш стабилно и без въздух, ползвай газобетон.Лошото е, че при панелните бани е нормално да има 10 см. отклонение "таван-под" и ако искаш да станат прави стените или ГК или буташ панела(ако стената е към коридор) и стена от газобетон.
Ох, нестава да бутам нищо, аз живея в жилището, или картон или стиропор само имам нужда от малко съвети кое и защо да избера.
MASTER - специалист
Картон,картон,картон и пак картон.

Това е варианта, ако искаш да го правиш.

Ако искаш да дискутираш, най добре потърси Прасчо, на Л.С.
KRISTINOBAL - специалист
Решението е взето, КАРТОН, защо и аз не знам но всички ме саветват за картона и така ще бъде.
Сега ако може да ми кажете как да процедирам и какво да съобразя предварително?
ribnikolaevi - майстор
Имаш ли течове от горния апартамент? Даже и да нямаш днес, сигурен ли си, че утре няма да има? При теч отгоре, влагата може да тръгне по фугите и по замазката на горния етаж буквално навсякъде. Тогава гипсокартона ще се напие с вода и ще цъфне. Заедно с него ще ти цъфнат и плочките, които са залепени върху гипсокартона. А водоустойчив картон няма (има влагоустойчив). Аз лично бих (и ще си сложа при ремонта който правя) аквапанел или друга циментова плоскост.
chapara - майстор
Фибран и пак фибран.Залепваш(като изрязваш в него място за тръбите),дюбели,ПВЦ мрежа със застъпване.Ако се налага да отвесираш,различна дебелина фибран.Има хидроизолационни шпакловки за накрая ,и ленти за ъглите.Само където ще имаш монтажи вграждаш итонг преди мрежата.Аз лично така бих го направил за себе си и за клиент,в случай че отпада мазилката,която също не е проблем.
KRISTINOBAL - специалист
ribnikolaevi написа:
Имаш ли течове от горния апартамент? Даже и да нямаш днес, сигурен ли си, че утре няма да има? При теч отгоре, влагата може да тръгне по фугите и по замазката на горния етаж буквално навсякъде. Тогава гипсокартона ще се напие с вода и ще цъфне. Заедно с него ще ти цъфнат и плочките, които са залепени върху гипсокартона. А водоустойчив картон няма (има влагоустойчив). Аз лично бих (и ще си сложа при ремонта който правя) аквапанел или друга циментова плоскост.
Може ли да ми кажеш малко повече за тези циментови плоскости, моля.

Имал съм проблеми с течове от горния апартамент и несъм сигурен дали е отстранен напълно проблема.
MASTER - специалист
В повечето складове където продават гипскартон ги има. Редят се на конструкция за картон да речем, или на друга метална скара. Работата е малко по трудоемка от картона.

А относно течовете отгоре - няма все още измислен материал, който да спре водата.
При по продължителен теч, дори и малък ще се съсъпе всичко, както и да си го направил.

Ако има течове - направи си застраховка, това е спасенето !!!
KRISTINOBAL - специалист
Здравейте отново, понеже ще слагам окачен таван и плочките няма да са ми до тавана, искам да сложа някаква хидро лента залепена за стената /в горния край на панелата до тавана/ и за плочките, след като сложа окачения таван той ще скрие тази лента.
Идеята е ако потече от съседите на горния етаж водата ще мине върху лентата и ще потече върху плочките от към банята, а няма да отиде от към гърба на /картона, стиропора, фибрана/, и веднага ще видя теча а не когато е късно.
Някой слагал ли е нещо подобно, ако да нека даде съвет.
chapara - майстор
Най много да пратиш водата в другите помещения.Не трябва да имаш теч от горния апартамент!

Тема "Стиропор в банята" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: