• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 10
Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
MASTER - специалист
stroej написа:

Добре де, а ако си нарежа и напасна плочките от първия ред така че да са нивелирани, няма ли да се получи. Мисля, че би трябвало да няма проблеми за по горните редове!?
Да речем, че е възможно, но ти гарантирам че ще строшиш повече нерви, отколкото ако си намериш мастари.

Иначе в твоя случай и аз съм за редене на вертикал.

Така и така не си лепил досега, ще ти е все едно как почваш :wink:
Стелко - специалист
няма никакво значение от кой ред започваш ,при поставянето на първи ред го нивелираш и почваш втори ,ако пода не е направен след това трябва да си прецизен при рязането на подовите плочки , за вътрешните лайсни съм твърдо против ние отдавна използваме силикон и така се предотвратява напукването на фугата

Прикачен файл

silikon.JPG
silikon.JPG (34.36 KиБ) Видяна 8982 пъти
vidrata - специален-специалист
МАСТЕР не мисля , че човека има проблем с намирането на мастари , а с тяхното поставяне и то правилно :) .
emil_v r - майстор
Според мен може да се направи по всички описани начини , според това кой как е свикнал и иска .
Моля също моето "велико " майсторство :-D да не се приема буквално , и някой дасе почувства пренебрегнат .
Пиша го понеже като се съберем повече от двама майстори , естествено възниква въпросът кой е по- велик :-D и се намразваме, или почват някакви безкрайни спорове .
stroej - помощник
Стелко написа:
няма никакво значение от кой ред започваш ,при поставянето на първи ред го нивелираш и почваш втори ,ако пода не е направен след това трябва да си прецизен при рязането на подовите плочки , за вътрешните лайсни съм твърдо против ние отдавна използваме силикон и така се предотвратява напукването на фугата
Стелко, благодаря ти за този отговор!
stroej - помощник
[quote="vidrata"]МАСТЕР не мисля , че човека има проблем с намирането на мастари , а с тяхното поставяне и то правилно :) .[/quote

Точно така е. Все пак за човек който не е лепил до сега - като мен, това с мастарите ми се вижда най-трудно. Притеснявам се да не вземат да виснат и от там да оплескам всичко.
solo5 - майстор
това с мастарите е най-лесно, повярвай ми
и после се редят много лесно
не ги ли сложиш, ще станеш майстор задочно
и ще знаеш как е трябвало да се направи, но ще е късно :lol:
аз брах ядове веднъж, повече не се хващам по тоя метод
stroej - помощник
chapara написа:
stroej
,проблеми можеш да добиеш от където и да започнеш.В твоя случай,щом толкова държиш да не кърпиш,лепи на вертикални редове.
Това също е идея (за вертикалните редове). Ще помисля.
А за мен е успокояващо че проблемите могат да дойдат от където и да започна. Така че ще действам, а пък каквото стане. Мисля че като внимавам и се старая повече, може и да се получи.
Благодаря!
MASTER - специалист
E, аз ли не мога да разбера - не се чувстваш уверен да закрепиш един мастар под нивел, а смяташ, че ще се справиш с нивелирането на цял ред плочки, и да ги подведеш правилно.

Все едно да не си сигурен дали можеш да караш велосипед, а да се метнеш на 200 коня мотор, защото ти се струва по лесно,понеже няма да трябва да въртиш педали.

Прочети най добре отново,каквото е писано тук.

Вземи един нивел, и се научи да работиш с него.
Т.Е. не само да го гледаш, ами и да го виждаш.

Нареди си мастарите, и ще пееш и ще лепиш после.
solo5 - майстор
...и си подравни стените, ако се налага, че пак ще чупиш пръсти после :?
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 10

Тема "Плочки в банята - да започнем от първия ред на стената??????" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: