chapara написа:е, то ясно ... мисълта ми беше по скоро, че малките парченца сами по себе си не радват, колкото и добре да са отрязанииначе ще има грозно кълцане на дребни парченца)Има си диамантини за тази работа
Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
marabura
- напреднал
28 мнения в "да почнем с няколко общи въпроса :)"
marabura
- напреднал
mim написа:чакай малко, защо ъгълът на паравана и тоалетната ти не съвпада с диагоналите, каква е причинатасложна ... ако искаш мога да ти я обясня с косинус и питагорова теорема

и пак заради кратния брой на плочките на скосението - там ъгъла определя ширината му ... но кажем това се пренебрегва
виж горното, трудно ...
хинт -> на първия чертеж, "пътечката" пред кенефа с пунктир дет е 63см.
а за паравана е още по сложно ... там отново се намесва частично и "пътечката" и това че вратата е 60см, а паравана е от нейния ръб до другя ръб. Ако трябва да е 45градуса единия от двата ръба трябва да се премести, а не може.
Ако има интерес към повествованието мога да пусна 2ра серия - "защо аджеба нито един от тия два ръба не могат да се преместят"

XpacTa
- специалист
Защо не сложиш някаква подобна мивка плътно в ъгъла:

Освен това сигурен ли си за това че искаш моноблок? Не е ли по-добре да минеш на варианта с вградено казанче? Освен ако парите не са проблем, но то моноблок който се залепва плътно към стената сигурно ще отиде на 500 лева.

Освен това сигурен ли си за това че искаш моноблок? Не е ли по-добре да минеш на варианта с вградено казанче? Освен ако парите не са проблем, но то моноблок който се залепва плътно към стената сигурно ще отиде на 500 лева.
silllveto
- Майсторица
може с перваз и паравана плътно до перваза, ама може и без перваз ...Аз също не гаресвам праговете, но в една от баните си сложих. Практично е и не стана чак толкова грозно. И лайсните не харесвам, но като ги употребихме за ръбовете на прагчето му придадоха заоблен вид. Обаче плочките на пода са ми рустикови и се получава. А твоята баня, видимо ще е с модерна и елегантна визия, така че по-естетично ще е без него. Ако ти се дават повече пари, може да монтираш и лентов сифон. Не съм им голям фен, но те допълват модерната визия.
Като цяло не се бях замислял за идеята паравана да е на няколко мм от пода. Това верно решава автоматично дилемите със сифона. Съществени негативи на тоя варинат не ми хрумват за момента.Няколко милиметра са толкова, колкото да ти се събира мръсотия и да не можеш да бръкнеш да я изчистиш. Или плътно до долу, или остави два три пръста разстояние.
marabura
- напреднал
мдаа, принципно идеята със асиметрична мивка е готина, ама не можах да си харесам нито една ... или са много малки или огроооомни
МнениеПуснато на: Съб Авг 08, 2009 6:13 am Заглавие:
Защо не сложиш някаква подобна мивка плътно в ъгъла:

Конкретно показаната за моите разбирания е малка.
По темата моноблок - вградено ... Ако е вградено трябва пак да е вградено под ъгъл, което прави задачката по сложна, защото ще "повдигне" и другата стена и въобще става една засукана. Предполагам че е възможно, но много хамалогия. Пък и моноблока дет си харесах ме устройва като визия.
за лентовия сифон - фиешън работа ... мислих, мислих, ама не измислих как да го сложа. Ако идеята е да сложа лентов сифон за да си спестя 2ри такъв нормален има май само два варианта ...

Всъшност синия би стоял добре ... еее, сега ще ме карате да чета пак темите за сифоните. Освен ако някой не сподели направо от де да си намеря 60см. такъв, за който не искат две торби пари.

еее ... тюх ... пада се баш посредата на плочките обаче ...
Няколко милиметра са толкова, колкото да ти се събира мръсотия и да не можеш да бръкнеш да я изчистиш. Или плътно до долу, или остави два три пръста разстояние.съгласен

sasooooooooo
- "специалист"
chapara написа:Един моноблок,ако не е залепен плътно до стената,значи водопроводчика и монтажника са си оставили ръцете.А инак ако може вградено казанче е добре.А не е ли по-добре да се остави сантиметър отзад, че да се почиства?

Тема "да почнем с няколко общи въпроса :)" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература