Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
chapara - майстор
За вентилаторната дупка,изрежи от пвц тръба с нужното фи едно парче дълго колкото ти е дебела стеничката и полека с парченца итонг,тухла и теракол :) го обзидай,като стегне шпакловай :)
zmeios - специалист
laki1968 написа:
забрави за гипс и гипсово лепило в баня-много лош съвет
Я, че ми стана интересно. Би ли обяснил по- нашироко защо така?

Ясно е че гипса на вода не държи, и че финалните покрития на банята не могат да бъдат на гипсова основа. Но тук все пак говорим за грубо измазване на големи дупки, които след това ще се 'допокриват'

Примерно на мен и двете ми бани са правени с ГК, който е лепен върху тухлената стена със най-обикновено гипсово лепило. До определена височина върху картона са слагани плочки, пак с флекс лепило за плочки, ама и то е на гипсова основна.

Аз все пак мисля, че правилото е гипс и гипсови структури да не са изложени директно на влага и (недай си боже) вода. Но това не означава че не могат да се влагат в мокри помещения преди финишните слоеве.
laki1968 - специалист
гипсово лепило да залепиш ГК в банята го приемам,но не и обикновена гипс за каквото и да е в мокро помещение,все пак дай10 кинта повече и го направи както трябва.немците не дават даже газобетон в мокро помежение,а задължително тухли-ама тва е отделен въпрос :cool:
aiako - специалист
Купих си една торба теракол и сега с нея запълвам дупките,горе дупката над тази за вентилацията ще я направа с парчета тухла, а дупката за вентилацията по начина на chapara, за което му благодаря за идеята.

Сега искам да попитам след като я измажа грубо отгоре с какво да я мина? Мога с Изомата и да го остава така бял, или и нещо друго и отгоре латекс.?
chapara - майстор
Не го боядисвай да си диша,ако стои достатъчно бяло и ти харесва :wink:,иначе ситнозърнеста минерална мазилка :wink:

Изображение

или

Изображение
zmeios - специалист
laki1968 написа:
гипсово лепило да залепиш ГК в банята го приемам,но не и обикновена гипс за каквото и да е в мокро
Добре де, ама защо?

Не се заяждам! Наистина искам да знам.
aiako - специалист
Изображение
Изображение

Засега само толкова ,че само един стол имам.Сега ще отида да взема една стълба че 180см и 16години не стигат.... :-D
racer - специалист
ей що със сив теракол ...как ще го избелиш сега със изомата?
на 16 години ли си браточка? :)
chapara - майстор
За финното си вземи бял теракол :!:
aiako - специалист
Така сега ще ви покажа какво съм направил, racer- на 16 съм :-D
Цялото го шпакловах с сив теракол, сега го шпакловам с бял.Дупките и тази за вентилатора ги запълних с тераракол и парчета червена тухла.
В момента още съхне:
Изображение

Нека оставим шапкловката докато не я направя напълно и ви попитам нещо друго :?:
Изображение
Тази пластмаса е направена за да има достъп до тръбите обаче горката е много грозна и се чудя какво да я правя?
1.Мога да оставя шините на който се държи сега (самата пластмаса се маха като се изплъзва от шините) и да взема друга пласта маса и просто да я заменя.
2.Мога да взема гипс картон и да зазидам дупката, като не може да се отваря при нужда...
Какво ще ме посъветвате?

Тема "Блажна боя+Измазван=Проблем" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: