някъде в ъв форума имаше писано,че когато сапунената вода стигне до сифона се получавало леко запушване и водата преминавала отвъд сифона.затова си помисли да ли си заслужава парите
Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
dundurma
- специалист
44 мнения в "Линеен сифон"
ribnikolaevi
- майстор
За парите е въпрос на лична преценка, но за преминаването на вода - тя е в пъти по-малко от решението с обикновен сифон.
adams
- помощник
lenko71 написа:Всъщност тук идеята е пода да бъде абсолютно равен и хоризонтален.lenko, това ли ме съветваш, пода да е равен
ribnikolaevi написа:А защо не направиш цялата баня хоризонталнаribnikolaevi, ти си на същото мнение, а?
LZ написа:А не може ли кудето стъклото още в замазката да се вгради някакъв профил от подходящ материал, който да е водоравен и върху него да стъпи стъклотоДа, нещо подобно си мислех и аз, но се образува едни триъгълник, който се чудя какво да го правя
От прочетеното, стигнах до извода, че наклона трябва да е малък

ribnikolaevi
- майстор
А какво ще кажете за решението стъклото да се монтира преди да се наредят плочките. Тогава, след като се сложат плочките, фугата стъкло-плочки ще се запълни с ... (има с какво - аз съм за някакъв качествен мастик). После тази фуга би могла да се покрие със профили.
Минус на това решение е че ще има влага около тези профили и голям шанс да не изглеждат добре след известно време.
Но сега ми идва друга идея. Ако линейния сифон е по-дълъг от мястото за къпане, тогава стърчащата навън част ще работи като обикновен сифон за останалат част от банята, по-специално за изолираната около тоалетната чиния част. Но и при това решение има проблем със стъклото. А не може ли стъклото да е вдигнато 20-30 mm нагоре от пода? Даже да мине малко вода под него, то тя ще изтече в стърчащата част от сифона, за която казах сега.
И друг въпрос. Знаеш ли цените на линейните сифони? Защото като казваш, че стъклото е много скъпо (а един триплекс знам колко струва), да не хлъцнеш като видиш цените на тези сифони.
И едно отклонение от темата. Преди три години, преди да чуя за подобни сифони, ми дойде идеята да си направя такъв. Имах една баня за която беше изключително удобен. И започнах да търся фирми. Една да ми среже неръждавейката (канал и решетка) с някаква специална машина ставаше, за неръждавейка, друга да ми огъне канала, трета за заварките (щото не всеки заварява неръждавейка) и накрая едно специално покритие за решетката, вече името му не си спомням даже. И знаете ли колко излезе всичко като цена? Някъде към 400 лева. Това при ползване услугите на 4 различни фирми с печалба за всяка от фирмите и т.н. за около метър сифон. А това е приблизителната пазарна цена (всъщност беше, тогава - успях да открия такъв в Юроком, сдега има и с 20-30 % по-евтини) на продаван в магазина сифон. Искам да кажа с много думи, че цените на тия линейни сифони са много надути. Едва ли е от производителя... Някой виждал ли е цените им "на запад"?
Минус на това решение е че ще има влага около тези профили и голям шанс да не изглеждат добре след известно време.
Но сега ми идва друга идея. Ако линейния сифон е по-дълъг от мястото за къпане, тогава стърчащата навън част ще работи като обикновен сифон за останалат част от банята, по-специално за изолираната около тоалетната чиния част. Но и при това решение има проблем със стъклото. А не може ли стъклото да е вдигнато 20-30 mm нагоре от пода? Даже да мине малко вода под него, то тя ще изтече в стърчащата част от сифона, за която казах сега.
И друг въпрос. Знаеш ли цените на линейните сифони? Защото като казваш, че стъклото е много скъпо (а един триплекс знам колко струва), да не хлъцнеш като видиш цените на тези сифони.
И едно отклонение от темата. Преди три години, преди да чуя за подобни сифони, ми дойде идеята да си направя такъв. Имах една баня за която беше изключително удобен. И започнах да търся фирми. Една да ми среже неръждавейката (канал и решетка) с някаква специална машина ставаше, за неръждавейка, друга да ми огъне канала, трета за заварките (щото не всеки заварява неръждавейка) и накрая едно специално покритие за решетката, вече името му не си спомням даже. И знаете ли колко излезе всичко като цена? Някъде към 400 лева. Това при ползване услугите на 4 различни фирми с печалба за всяка от фирмите и т.н. за около метър сифон. А това е приблизителната пазарна цена (всъщност беше, тогава - успях да открия такъв в Юроком, сдега има и с 20-30 % по-евтини) на продаван в магазина сифон. Искам да кажа с много думи, че цените на тия линейни сифони са много надути. Едва ли е от производителя... Някой виждал ли е цените им "на запад"?
ribnikolaevi
- майстор
Ето това имам предвид.
Прикачен файл
naklon_banq_002_new.JPG (34.7 KиБ) Видяна 7614 пъти
svetliopi44
- Чирак...

Последна промяна от svetliopi44 на пет ное 13, 2009 11:19 pm, променено общо 2 пъти.
MASTER
- специалист
ribnikolaevi написа:А какво ще кажете за решението стъклото да се монтира преди да се наредят плочките. Тогава, след като се сложат плочките, фугата стъкло-плочки ще се запълни с ... (има с какво - аз съм за някакъв качествен мастик). После тази фуга би могла да се покрие със профили.Тая снимка, и тая тема са дъвкани вече, и съм обяснявал как трябва да се направи съклото.
Стелко
- специалист
аз съм правил бани с такъв сифон и те съветвам да го сложиш на малката стеничка в ъгъла и дай наклон на цялата баня от вратата към насрещната стена ,на метър не би трябвало да имаш повече от 2-3 мм наклон,стъклото се поставя на хоризонт а фугичката която се получи обработваш със силикон ако имаш дюзи на душа го завърти да бият към стъклото ,другия вариант който сме правили, областта на душа е 1 см по-ниска, обработено с метална лайсна, сифона където решиш и на хоризонт така няма опасност да прелива, между другото тези сифони не събират толкова бързо водата така че имай едно наум успех
Тема "Линеен сифон" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература