• 1
  • 2
Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
mim - специалист
3 сантиметра разделено на 2 са 1,5, което може да се покрие с разните му там водобранни лайсни
лесно и безболезнено
и без това е желателно да има нещо, което да спира водата да влиза между стената и ваната, направо задължително
MASTER - специалист
jakuzi написа:
Акрилната вана няма покритие самата акрилна плоскост е такава,след формоването и се покрива отдолу допълнително с стъклопласт за по голяма здравина.При внимателно рязане без да се прибързва няма да има проблеми. А колкото до ...финансовия ресурс ето тука вече и боговете мълчат :)
Един много офтопик въпрос - Акрилните плоскости могат ли да се боядисват с нещо?
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
В смисъл, дали някаква боя хваща върху акрилна плоскост или се търси цветно покритие с някакви качества?
jakuzi - специалист
MASTER написа:
jakuzi написа:
Акрилната вана няма покритие самата акрилна плоскост е такава,след формоването и се покрива отдолу допълнително с стъклопласт за по голяма здравина.При внимателно рязане без да се прибързва няма да има проблеми. А колкото до ...финансовия ресурс ето тука вече и боговете мълчат :)
Един много офтопик въпрос - Акрилните плоскости могат ли да се боядисват с нещо?
Акрилната плоскост при самото производство може да се оцвети,има стандартни 14-15 цвята може би сте срещали цветни вани това се постига с оцветните акрилни плоскости.Ако е произведена бяла не може да се боядиса :) и да стане зелена.
Благодаря много за отговорите.
Относно отнемането на 1-2 cм от ваната, тъй като ще е от двете страни и само по борда, сериозен ли е риска да се повреди цялата вана (акрилна)?
chapara - майстор
Следя темата и ти казвам най отговорно да не режеш нищо,а да си дземеш по-малката вана,защото ще отрежеш укрепителен елемент Т.Е. обърнатия борд на ваната и тя ще започне да се чекне.Относно това да я подпъхнеш пак забрави,тя като по-дълга ще иска от едната страна сваляне на поне два реда плочки,за да направи радиуса.Интересно ми е тези дето те съветват ,колко ли вани са монтирали (Аз над 300 ,виж ми подписа).Подзидай с итонг от двете страни(може и от едната),облицовай ,постави си ваната и си пий студеното питие,работа за два дни :wink:
jakuzi - специалист
Режи смело и бавно, но само от едната страна,ако се случи нещо аз ще ти подаря една.

На колегата който е монтирвал 300 вани ще кажа ,че ваната се укрепва към стените Г-образно т.е. по една дълга и една къса стена.Ако има евентуално нямаш стени укрепването става чрез краката (петите).

П.С. За пръв и последен път ще спомена:Не само монтирвам ,но произвеждам и продавам акрилни хидромасажни вани.
mitaka_vk - специалист
Захващането за стените е за коренно различно нещо, ако се надяваш борда да ти носи ваната няма да се получи. Пък ако трябва и 3000 вани да се монтират.
Смятам че човек който не се е занимавал с това /монтиране на вани/ че не трябва да експериментира с рязане на борда, но това си остава лично мнение все пак :-D
Благодаря много на всички за отговорите.

Тъй като не успях да намеря на пазара вана 165 х 70, ще се опитам да отнема от плочките по 1 см и да вградя ваната.

Може ли някой да ми препоръча добър майстор, защото не ми се рискува със случайни?

Благодаря отново.
  • 1
  • 2

Тема "Проблем с размерите на ваната" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: