Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
niki_sap - специалист
Според мен трябва генерално да премислите разположението на банята. Първо, сложете хоризонтален бойлер за да спестите място. И второ обмислете варианта да размените местата на тоалетната и душ кабината. Да, тоалетната ще има една дъъълга (50-60 см.) хоризонталана (скрита в гипскартон) тръба за мръсна вода, но ще се освободи място и ще бъде много по-удобно за използване.
Освен това, специално за мивката - предвидете си място (долно шкафче или ниши) за всякаквите бански боклуци - вкъщи имаме 2 рафта 50Х50 см и не стигат. Ако сложиш стъклена или каквато и да било мивка имай предвид и такива места за складиране на шампоани, сапуни, тоалетна хартия, свещички, гъби, кисета (готина дума) и т.н.
m.petrova - напреднал
Няма друг вариант на разположение. Мислихме тоалетната чиния да е срещу вратата а кабината в дъното, но няма как мръсния канал да стигне до там тъй като тръбата била твърде далече и има възможност да се запушва. Както и да е трябва да се съобрази с това.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Ако разкарате кабината, всичко става добре.
Я да използвам и да попитам :
Какво ако плочките в банята понякога са мокри?
Така като гледам, вратата е някак... странна.
На ставане май ще си удряте нещо в бойлера.
Какви са размерите на помещението?
niki_sap - специалист
Ами вашият майстор разбира се ще прецени по-добре на място, но от опита ми и вкъщи и в офиса - не се запушва толкова лесно. Вкъщи "хоризонталната" (тя все пак има наклон) тръба е дълга 30 см, а в офиса е 40-50. В офиса се запуши веднъж, но заради използването на много твърди салфетки за ръце и то от няколко души последователно без да се пуска вода - т.е. топка хартия, което едва ли ще се случи във вашата баня.
m.petrova - напреднал
За съжаление ВиК вече е направено и не че не подлежи на разместване, но строителя ще вдигне ръце от нас... ние нали все сме с претенции:)
Относно размерите мисля, че дългата стена е около 2,20, но другите размери ще ги нарисувам довечера в къщи и ще покажа схемичка. Благодаря за отзивчивостта, но си мисля че е малко късно за разместване. Единственото, което можем да направим е за сега да не слагаме кабината и да поживеем малко така. Ако ни дотегне бърсането ще слагаме я параван, я кабина.

Много сте мили, Благодаря!
niki_sap - специалист
Докато не сте налепили плочките нищо не е късно. Много по-лесно е да прокарате 2 допълнителни тръби, отколкото после да решите да къртите плочките.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Za moq liчна консумация, моля. Колко е широка вратата? Светъл отвор. Благодаря.
,,,За съжаление ВиК вече е направено и не че не подлежи на разместване, но строителя ще вдигне ръце от нас... ние нали все сме с претенции...
Хей! Я си поемете дъх и по-спокойно! Вие Сте Царе! Извиняваш се на строиотеля веднъж вербално, веднъж леко материално (това за да му запазите благото чувство) и толкоз. Ако искате нещо, си работите за да го получите. Почтио всеки кривовъзпитан инвеститор после цял живот се спъва в нещо недоправено, щото да не обиди някого.
Е, аз съм свеъл пресен пример....
m.petrova - напреднал
Качвам схемичката, но няма смисъл да коментираме разместване - от утре майстора започва лепенето на плочките. Ако ви е интересно ще качвам снимки. Иначе темата беше за мивка затова искам да споделя че с общи усилия ме убедихте да си взема керамична.. не толкова заради мързела от чистене, колкото от липсата на пространство и идеята че ще стои като че ли се е е счупила първата и сме сложили някаква временна:))
Ще почета още в раздел баня, но за да не отварямм нова тема ще попитам тук какво мислите за поддушовите корита - очаквам всякакви мнения и идеи за материали, цветове, форми и цени.
убедена съм, че ще има за какво да благодаря!

Прикачен файл

схема.JPG
схема.JPG (13.82 KиБ) Видяна 6602 пъти
jekasus - майстор
m.petrova написа:
Качвам схемичката, но няма смисъл да коментираме разместване - от утре майстора започва лепенето на плочките. Ако ви е интересно ще качвам снимки. Иначе темата беше за мивка затова искам да споделя че с общи усилия ме убедихте да си взема керамична.. не толкова заради мързела от чистене, колкото от липсата на пространство и идеята че ще стои като че ли се е е счупила първата и сме сложили някаква временна:))
Ще почета още в раздел баня, но за да не отварямм нова тема ще попитам тук какво мислите за поддушовите корита - очаквам всякакви мнения и идеи за материали, цветове, форми и цени.
убедена съм, че ще има за какво да благодаря!
И какъв ефект чакаш от поддушево корито ? По хубаво помисли над предложенията, дето ти дадоха хората . ВиК за един ден може да се промени.
mitaka_vk - специалист
Ами какво мислим... Хммм поддушово корито е много готино нещо, но от тези порцелановите. Не изглежда толкова грубо като например прагчето дето ще го направят от теракот. Размери колкото искаш, цени също. Можеш да разгледаш нещата на Рока например имат готини вариации но са леко скъпарски /те затова дават обикновенно и големи отстъпки за количества/ Най добре душкорито си пасва с кабина, със завесата се получава един неприятен ефект че от топлата вода се получава лек вакуум и завесата влиза навътре и залепва нечие мокро тяло :lol:

Тема "Стъклени мивки vs Фаянсови" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: