Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
ivoru - специалист
Може преди да се фугират да се намажат с течност за импрегниране на фуги, като изсъхне, се получава тънко покритие, приличащо на силикон. След това обаче фугирането трябва да е много внимателно и дълбоко, за да не се изрони после.
chapara - майстор
Фаянса пие вода,печен е на 800 градуса,теракота не - пече се на над 2500 градуса,по пиенето можеш да различиш,фаянс от теракот.Лепи си ги,фугирай с добра фуга и това е,тук чета и не мога да разбера,защото още не съм виждал при мен този ефект на пиене през гланца :?
vidrata - специален-специалист
chapara написа:
не мога да разбера,защото още не съм виждал при мен този ефект на пиене през гланца :?
Ми защото не си попадал на такива плочки.Има и теракот който е със същия "ефект".
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
chapara написа:
Фаянса пие вода,печен е на 800 градуса,теракота не - пече се на над 2500 градуса....
В заблуда си. Керамичните изелия се пекат първо на 800. после се глазират на над 1000 градуса. в зависимост от глазурата и от предназначение/цена на крайно изделие. Баш фаянс се пече при 1200. Чак тогава побелява масата му. При по-ниска температура изделието е по-тежко и крехко. Нарича се порцулина. Това с аподробности. Но. Много неща могат да се разберат като гледаш плочкаста по ръба. Цвят, равномерност, "бистрота"....
Оня ден гледах един гранитогрес дето преливаше от сиво-зелено, в кафява сърцевина... ми не е прав!
По проблема с пиенето. Глазура трябв ада има до към средата на ръбчето. Фугата да покрие всичко без глазура и да захапе от глазурата. Да, ама не винаги е така. Глазура само отгоре и изтънява по краищата. Естествено, че ще пият вода.
Имах едни плочки с явно неплътен слой глазура. При разливане на масло, попи на петна - имало е откъде да влезе...
И престанете с "българските са такива, италянските онакива, пък испанскитеее..."! Навсякъде се произвеждат всякакви, а търговците взимат ефтиното. Върви после разправяй че италянците и КАИ нямат сестри.
lakosste - специалист
idoll написа:
здравейте,преди време писах за проблем с плочките в банята-пускат вода по фугата ОСАКА БЕЖ !!!
замениха ми плочките с други ,пак на НЕБЕЗИЗВЕСТНАТА ФИРМА КАЙ.модела е АЛБА залена/бяла.
в другата тема бяха писали да пробваме плочките в кофа вода,дали просмукват вода.
направих теста и ..... .
плочките са намокриха до там където бяха потопени във вода.
озадачих се че ТЕРАКОТА на се намокри.

ОЧАКВАМ ВАШИТЕ МНЕНИЯ .
Изображение
Изображение
няма как да не пропуснат вода след като си ги потопил целите в лигена.Виж сега плочката ти изглежда че просмуква защото се е напоила керамиката и си сменя цвета а от там потъмнява и гланца тъй като прозира.
стана супер тема.мнения дадоха всички специалисти,БЛАГОДАРЯ.реших че ще ги лепя върху старите "нови" плочки,ВЪПРОСА МИ Е какво лепило да ползвам?
Теди - специалист
Гъвкаво лепило-флекс.
прочетох темите за лепене на плочки в/у плочки и видях коментарите.взех СУПЕРФИКС ФЛЕКС НА СТРОМ21-15,60лв торбата.
ето някоя снимка от полагането на новите плочки.отново мога да изкажа негативно мнение за продукцията на КАЙ,изключително криви плочки !!!

Изображение

Изображение
jekasus - майстор
Преди два месеца редих същи плочки , имаха леки отклонения . Но е грешка да се реди Кай на плътна фуга, кръстачки 2мм обират тези разлики.

Тема "какво да ги правя тези плочки ?почна се." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: