• 1
  • 2
Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
inka - помощник
Секунда, бях се сетила за това, ама честно казано ме беше срам...на нищо не прилича :sad:Това черното се появи след силикона, не мога да го махна с чистене, защото стои зад него, иначе силикона може лесно да се откъсне :sad:
Последна промяна от inka на вт яну 19, 2010 9:20 pm, променено общо 2 пъти.
inka - помощник
Дали има и някой с други коментари?
chapara - майстор
Лепене , плочка върху плочка :wink:
inka - помощник
? Не съм сигурна дали се шегувате, но ми се струва по добре ако ще се прави всичко наново да се разбие и начисто да се лепят.
future - специалист
Като ви зъболи зъб,зъболекаря по телефона или по интернет ви дава диагноза и лечение?
Когото се появи такъв проблем,първо се почва с оглед на проблема.На пръв поглед не винаги може да се каже какъв е точно проблема.Най-сигурно е като се изкъртят плочките.Но това трябва да се направи на последен етап.На 10 ремонта на такива проблемни бани лично от мен ремонтирани , само една имаше теч на коляно от полипропилен.Течовете се получават след първата зима ,на топлата вода.От самото разширение.Всички останали бяха от калпава фуга.За мен този проблем 90% е фугата,но всичко става на място.По картинки не става.По принцип ако има теч във водопровода, трябва да има и теч долу на тавана при съседите.Провери.Само не казвай че стената итонг,щото е като гъба и няма съхнене.
Жената ,до колкото разбирам не търси само мнения , а иска някой да им отстрани проблема.В тая криза няма ли майстори да отидат да потледнат проблема.
Започни от най-безболезното - чистене на фуги с чистач и префугиране с качествена фуга(церезит или мурексин).chapara е много прав,като се фугира хубаво няма да си познаеш банята.
jekasus - майстор
Един път ми се случи да прокапе от ексцентрика на душ-батерия .Водата си капеше зад плочките и излезе в стаята , хубаво че беше ново строителство и нямаше нищо в стаите . Така че е също е вариант. А за последната снимка ,черните точки е мухъл и силикона трябва да се махне със сигурност(личи, че с големия пръст на левия крак е сложен :lol: ). П-точно ,дето каза колега от предния пост чистим фуга и наново.
inka - помощник
Много сте прав, но нали затова е форум, който не разбира да пита. По лошо е когато някой не разбира, и не пита. Аз знам че така няма как да се даде 100% верен отговор, просто няколко мнения и добри съвети.

Малко се успокоих че е по вероятно да е фугата :) а не тръбата. Аз съм на първи етаж и няма съседи които да се оплачат долу, но сега погледнах пода до мокрия ъгъл - сухо е, така че остава да я префугират :) и да си стискам палци. Колкото за майстора - в тая криза все ще се намери някой :roll:

Благодаря на всички за мненията, спорна работа на всички
masterval - майстор
Вече няма снимки, но ще се опитам да бъда полезен "на тъмно".
Относно цената - според майстора, но не е зле да си купиш един литър киселина - сярна например. (Тя ще свали и мухъла)
За труда - свалянето на старата фуга е проблемно за калкулиране, но щом казваш, че на места се вади, значи е поне 2 мм, което е добре.
За цвета на фугата - аз бих сложил само бяла на Боро. По мои наблюдения след изсъхване тя става изключително здрава.
За времето "без баня" - според мен 2 дена, най-много три, ако много се закучи старата фуга. Първият ден, в който се работи с противогаз, е добре да няма деца и животни в жилището.
След фугиране е добре поне 24 часа да не се ходи, а мокренето числя че различните производители го дават различно, или въобще не го пишат на опаковките.
Като количество фуга - 2 до 3 кг.
Ако имаш други питания, пиши на Лични.
  • 1
  • 2

Тема "Запълване на фуги в банята" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: