Не с кварцова лампа. Аз пробах това, но не стана. Реших си проблема миналата есен, като напръсках еднократно с чешки препарат - САВО, и след това боядисах там, където мухлясва (най-вече ъглите) с една боя ТЕРМОМАКС. Оттогава мухъл изобщо нямам. Ако си от София - отиди на Красно село в магазина за бои и тапети - там хората са компетентни.
Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
24 мнения в "плочките в банята"
Абе мани тая кварцова лампа. Боядисай с термошилд след Савото и нямаш проблеми. А като нямаш клапи, проветрявай по-често.
Вече седма година живея в ново жилище и в банята нямам мухъл но извършвам една малко трудоемка операция.След ползване на банята то после първо с гъбата с дръжка с която попивам водата на пода обирам и капките по стените. Това отнема около една две минути след което с гюдория забърсвам плочките.Верно че е трудоемко но пък нямам проблем с мухъла.
И аз имам проблем с мухъла и конденза. Той се появи преди 3 години когато ни спряха парното. Отначало беше безобидно черно петно в единия ъгъл, но постепенно се разпростря върху почти цялата външна стена на хола. Моя съпруг сложи първата година изолация от вътрешната страна на стената- стиропор. Но положението зимата стана още по лошо. Мухала се завираше зад стиропора и в стаята започна да мирише много лошо. Това лято направихме ремонт. Свалихме стиропора, старите тапети, напръскахме със САВО, сложихме ПВЦ 3 камерна дограма, шпакловахме стената и залепихме нови тапети германски. Мислех, че мухъла ще изчезне, но ноември месец се появи отново. По новия ПВЦ прозорец се образува конденз и го бърша с кърпа. Сложихме и климатик, но все пак в единия ъгъл има мухъл.
Често проветрявам, но все пак имам проблем. Пръскането със САВО е много неприятно и стаята остава необитаема едно денонощие.
Все пак от ремонта през лятото имаше някакъв положителен резултат,
и мухъла не се разпространи върху цялата стена и не мирише така, но все пак с мухъла не се е приключило окончателно.
Сега прочетох за ТЕРМОШИЛД и смятам да пробвам с него.
Пишето ако някои окончателно си е решил проблема с мухъла и конденза.
Забравих да кажа, че живея на последен 6 етаж в панелен блок.
Често проветрявам, но все пак имам проблем. Пръскането със САВО е много неприятно и стаята остава необитаема едно денонощие.
Все пак от ремонта през лятото имаше някакъв положителен резултат,
и мухъла не се разпространи върху цялата стена и не мирише така, но все пак с мухъла не се е приключило окончателно.
Сега прочетох за ТЕРМОШИЛД и смятам да пробвам с него.
Пишето ако някои окончателно си е решил проблема с мухъла и конденза.
Забравих да кажа, че живея на последен 6 етаж в панелен блок.
masteradmin
- майстор
Един приятел му мухлясала остъклената тераса. Ще купя саво и термошилд и ще филмирам вси4ко до 1 седмица обещавам
гръмни с газов пищов в банята . След час мухала сам пада.
masteradmin
- майстор
да бе повервахме ти

Няма нищо по-ефективно от обикновенната белина (напримчер "Аче").
Имах същите проблеми, използвах какви ли не препарати от 10 и повече лева за 0.5 литра, докато не си купих пръскачка, и с 1 литър белина не напръсках всичко.
След 30 мин измих с вода.
Вече 1 година нямам проблем, въпреки, че банята е малка и имам проблем с вентилацията.
Наздраве!
Имах същите проблеми, използвах какви ли не препарати от 10 и повече лева за 0.5 литра, докато не си купих пръскачка, и с 1 литър белина не напръсках всичко.
След 30 мин измих с вода.
Вече 1 година нямам проблем, въпреки, че банята е малка и имам проблем с вентилацията.
Наздраве!
koliaaa
- помощник
Здравейте,
Искам да попитам тези плоскости от стериопор, не могат ли да се наредят на конструкция за таван тип армстронг?
Идеята ми е, че щом стериопорът диша, най-вероятно няма да се получи мухъл в кухината над конструкцията, а от друга страна ще могат да се подредят и "лунички" по тавана....
Искам да попитам тези плоскости от стериопор, не могат ли да се наредят на конструкция за таван тип армстронг?
Идеята ми е, че щом стериопорът диша, най-вероятно няма да се получи мухъл в кухината над конструкцията, а от друга страна ще могат да се подредят и "лунички" по тавана....
Time2Burn
- специалист
Четох един куп идеи, но ме домързя да ги прочета всичките... моят съвет е :
1: От някъде се получава конденз, и то сериозен. Възможно е ако през банята преминава комин, който се използва през зимния период.
2: Има някакъв проблем със водопровода. Проверете на колко години е, и ако е от как е блока, гаранция е сдал багажа.
3: Ако има покрив - проверете за теч.
4: ако отгоре има комшии - проверете дали в близост не им е пералнята или се убедете че няма теч от тях.
Та мисълта ми е, че мухъл хей така не може да излезе... има си приичина... отсранете я
1: От някъде се получава конденз, и то сериозен. Възможно е ако през банята преминава комин, който се използва през зимния период.
2: Има някакъв проблем със водопровода. Проверете на колко години е, и ако е от как е блока, гаранция е сдал багажа.
3: Ако има покрив - проверете за теч.
4: ако отгоре има комшии - проверете дали в близост не им е пералнята или се убедете че няма теч от тях.
Та мисълта ми е, че мухъл хей така не може да излезе... има си приичина... отсранете я
Тема "плочките в банята" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература