Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
Lara_ - напреднал
Общо взето притесненията ми при Вариант 1 са дали част от водата няма да прескача сифона и да мокри останалата част от банята :?
PLOCHKATABG - специалист
Lara_ написа:
Общо взето притесненията ми при Вариант 1 са дали част от водата няма да прескача сифона и да мокри останалата част от банята :?
Това ще зависи най вече от фугата м/у вратата и плочките, най вероятно ще има и капки подминали линейния сифон, ама при този монтаж няма много избор.
mitaka_vk - специалист
Да попитам защо е толкова наложително водата от душа да излиза извън душовото прострнство? Смятам че този въпрос трябва да се зададе първо, и второ логично ли е в средата на наклона на банята да се постави канал и след това да се поставя сифон.
Lara_ - напреднал
Aз писах малко по-горе :)
1. Искам да избегна мухлясали зеленясали силиконови уплътнения като въобще не слагам такива и
2.
То ако ще е извън паравана лентовия, май нямам много нужда от 2-рия сифон...Може да направим наклоните от 2-те страни към лентовия направо .И без това ще станат много близо един до друг Smile
chapara - майстор
Вариант едно ,но без роговия сифон,защото и Господ не може да направи наклоните.Нека е извън паравана(решетката от време на време се вдига).По важното е растоянието между пода и паравана ,за да не пръска,да е не повече от сантим.Това е моето лично мнение .
Ето едно изпълнение:

Изображение
mitaka_vk - специалист
Мога да ти кажа че на 100% от силикон няма да се спасиш :)

Бихти препоръчал да си раздели на две зони банята, душканала за душа и сифонче за миене на останалата част от банята. Това е най добрия вариант лично според мен.
Lara_ - напреднал
Благодаря за мнението :) Това беше и нашият първоначален замисъл :2thumbs: , но после ни хрумна варианта с канал извън кабината и затова реших да се допитам :) ....то още си се чудим де ...Дано да се включи и някой с опит с тия сифони :)
svetliopi44 - Чирак...
Lara_ написа:
Дано да се включи и някой с опит с тия сифони :)
:lol: :lol: :lol:
Колеги язък за писането ... ма не хващаме ... трябва дипломи и снимки сигурно ... :lachtot: :lachtot: :lachtot:
Lara_ - напреднал
Нещо не те разбирам svetliopi.. Едно е да го гледаш на картинки или да го сложиш и да си заминеш.. друго е да си го ползваш в къщата всеки ден, защото така най-лесно ще му намериш слабите места.. В тази връзка го написах...Оценявам мненията на всички тук..затова съм пуснала и тема :)
svetliopi44 - Чирак...
Опит ... :? :? :?
Имам наблюдения от 2 години ... сифон като сифон ... ако е поставен правилно разбира се ,но и при другите има проблем ако е поставен некадърно
Единственото което не ми харесва е, особения звук който издава ако е близко до вертикалния щтранг...
Тези така наречени сифони не са точно сифон и за това е задължително да го направи майстора с 2 дъги на 45 градуса иначе ще ти връща миризмите .

Тема "Дилема с линеен сифон" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: