• 1
  • 2
Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
cvetan83 - специалист
vyrhara написа:
Лепи със силикон и да не ти пука- все пак площа на чинията дето ляга на пода е изчислена да издържи 2 тона, така че твоя г.з няма да я уплаши. O:)
:lol:

Няма такъв филм всеки производител гарантира, че WC чинията ще издържи до 400 кг разпределен товар, а тук говорим за чиния която е стъпила на един ръб и се клати. Може да се направи подложка от технически камък или смола с която да се обере кривината точно, но само под чинията и да е бяла на цвят.
sameks - специалист
Моят съвет е:Под тоалетната чиния уплътни с полиуретанова пяна!Изрежи излишното и фугираи със силикон или подходящ фугин.
trix - специалист
sameks написа:
Моят съвет е:Под тоалетната чиния уплътни с полиуретанова пяна!Изрежи излишното и фугираи със силикон или подходящ фугин.
:lol: :lol: :lol: а защо не с дунапрен
тоя под колко квадрата е и с баня ли е(нов?) или пиедистал за тоалетна чиния от 4 плочки в една повърхност :lol: :lol: :lol:
BALKY - специалист
А трябва ли моноблока да е опрян на стената? Питам защото и на мен ми предстои монтаж на моноблок?
PLOCHKATABG - специалист
BALKY написа:
А трябва ли моноблока да е опрян на стената? Питам защото и на мен ми предстои монтаж на моноблок?
Не, няма нужда от опиране на стена, може и да го опреш, това зависи от самия теб и мястото на монтаж.
Преди да фиксираш чинията си я доближи до стената, ще имаш още една "опора" на казанчето !
chapara - майстор
BALKY написа:
Задължително ,ако няма конструктивна грешка при подаване на мръсния канал :!:
BALKY - специалист
Питам за опирането на стената, защото във всички магазини където гледахме за моноблок ми обясняваха, че не е необходимо монтаж до стената...
limp3r - специалист
chapara написа:
BALKY написа:
Задължително ,ако няма конструктивна грешка при подаване на мръсния канал :!:

Защо мислиш така? Поне обясни.
BALKY написа:
Питам за опирането на стената, защото във всички магазини където гледахме за моноблок ми обясняваха, че не е необходимо монтаж до стената...

Не е необходимо да се опира в стената....все пак казанчето е хванато за тоалетната чиния, а не за стената. Монтажа зависи и от това как е оставен извода на мръсния канал. Ако искаш можеш и в средата на банята да го сложиш ако там ти е извода :D

http://sima.bg/advices/view/8 Това е полезно филмче за хора на които им предстои монтаж, а не са се занимавали с това. Става дума за някои модели на Видима Идеал.
Здравейте колеги, може ли да пуснете някоя снимка на готовите решения. Преди няколко дена влязох в банята след монтиране на моноблок и има страшни фуги, които искам да махна, което значи, че и аз ще трябва да надигам тоалетната.
  • 1
  • 2

Тема "Проблем с монтиране на моноблок" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: