Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
genata6 - специалист
Другия вариянт щом нещеш душ кабина да си слагаш отново !
Да си сложиш перде или не знам точно как се казва !

Изображение
jekasus - майстор
Много е тясна банята , само овална душ-кабина става за теб ,с композитен или от плочки праг и нови плочки вътре(акрилни корита са жива простотия). За параван не виждам място.
Ето един пример за праг- Изображение
niki_sap - специалист
Подозирам че не искаш да си разбиваш банята, но според мен би могла да се пренареди цялостно - местиш тоалетната на ляво - на мястото на мивката, а мивката на мястото на душа - така остава място за душа в другия край на банята и си го затваяряш с каквото си поискаш - параван, кабина, перде. Ако знаеш точно къде ти вървят тръбите е изпълнимо с чупене на 5-6 плочки.
jekasus - майстор
niki_sap написа:
Подозирам че не искаш да си разбиваш банята, но според мен би могла да се пренареди цялостно - местиш тоалетната на ляво - на мястото на мивката, а мивката на мястото на душа - така остава място за душа в другия край на банята и си го затваяряш с каквото си поискаш - параван, кабина, перде. Ако знаеш точно къде ти вървят тръбите е изпълнимо с чупене на 5-6 плочки.
Много добро предложение :2thumbs:
stanislav_stilianov - помощник
Нещо не мога да разбера :? Баламосвате ли ме или сте сериозни? Идеята, която сте дали ми харесва, но доколко е изпълнима? Съседи го направиха това, но веднага след като ни издадоха апартаментите. Не съм сигурен, че ще стане толкова лесно. Как например ще изместя дебелата тръба за мръсната вода на тоалетната?
niki_sap - специалист
В моята баня тоалетната е на 40 см. от вертикалната тръба - при теб биха били примерно 100-120 см. Нямам представа колко е минималния наклон за такава хоризотална тръба, но предполагам че е изпълнимо - да кажат майсторите. Как точно - или със снадка с ПВЦ тръба или с някаква дълга мека връзка (дали и колко дълга има не мога да кажа). Иначе за чистата вода е ясно - трябва да я преправиш и в зависимост от къде минават тръбите може да се наложи да чупиш по един ред плочки или по два - съответно различна бройка нови плочки ще са необходими. В крайна сметка това си е почти цял нов ремонт. Но според мен е най-удобното разпределение на банята. Каквото и друго да направиш при настоящето й разпределение, особено ако не е кабина след още година две ще трябва да сменяш и вратата прогнила от влага, отделно не знам какъв ти е наклона да не прелива в коридора и т.н. Имам предвид, че настоящето местоположение на душа е кофти и може би нова правилно вързана душ кабина (което не би трябвало да е кой знае какъв проблем) е най-доброто решение ако не правиш преустройства.
stanislav_stilianov - помощник
Здравейте!
Вече реших окончателно, че ще направя праг със стъклен параван. Вече си избрах модела на прагчето, но не знам как да го направя. Ще покажа снимка /надявам се, че колегата който я е качил няма да се сърди/. Предполагам, че няма да мога да се справя сам с монтажа. Има ли хора от Варна, които могат да го направят? Това ще е професионална услуга за която ще си платя. Различното е, че моят праг няма да е с овална форма, а ще има само един ъгъл. Размерите са 120х50см.
Изображение
шоп - майстор
stanislav_stilianov, много е особен този размер...
как ще се ъпете при 50 см?
Делян - специалист
Правоъгълник 120/50 наистина ще е много неудобен за къпане. Разпери ръце, за да си измиеш главата и ще разбереш. На мен кабината от горната снимка (80 см чисто разстояние вътре) ми идва тясна, пък какво остава за 50 см....
шоп - майстор
Неудобно е много меко казано. Бих казал непрактично и неизползваема. На мен лично и душ кабина 80 на 80 ми е клаустрофобична:-(. Бих заложил на 90 на 90 или още по голяма, самоделна.

Аз душ кабините си ги правя с преграда от гипскартон, облепени с плочки обикновенно 100 на 100 или 100 на 90.

тази не си личиот снимката но е 100 на 100
4 реда плочки по 25 см. Няма рязане на плочки, бързо и лесно и евтино, няма купуване на клатещи се кабини за 300-400 лв.

Прикачен файл

кабина 1.jpg
за съжаление се наложи да завъртя снимката. Поглед отвътре
кабина 1.jpg (27.67 KиБ) Видяна 10256 пъти

Прикачен файл

кабина 3.jpg
Това е преградата погледнато от страната на тоалетната.така според мен и много естетично се отделя мокрото от сухото помещение.
кабина 3.jpg (44.82 KиБ) Видяна 10256 пъти

Тема "Търся решение за проблем в банята" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: