Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
крум - специалист
В понеделник ще кача снимки на едно душ-корито, направено само от плочки.
За бойлера да кажа... моя го качих на тавана и... изби редуцир вентила, преди да успея да сложа сифон в ново-създаваното мокро на тавана и да налепя плочки. Добре, че сме в ремонт, та петното в спалнята не ме притеснява особено. Та - помисли и как да отведеш водата при евентуален теч - било от мека връзка, казана на бойлера или редуцир вентила.
Ще трябва много добре да си помислите дали искате да смалите и без друго малката жилищна площ с преместването на стената с 38 см към другата стая.
А смятате ли, че изместването на 6 см стена може да наруши конструкцията на сградата?
Emerald - модератор
Не е въпроса до конструкцията на сградата. Всеки отдушник е съобразен и изчислен в зависимост от количеството апартаменти, които ще го ползват и не бива да се намалява. И най-малкото намаляване на шахтата води до сериозно намаляване на тягата и дори по-зле. Бях попадала на страхотна литература по въпроса на един архитектурен форум, но не успях да открия...Там имаше данни за събиране на отровни газове в чупките причинени от такова намаляване, които отивали по съседните апартаменти. Абе не бива да се пипа с една дума! Това е изчислявано от професионалисти.
Веднага щом открия литературата по въпроса, ще я постна.
Крум, Emerald, Благодаря за вниманието!
Крум, в мазата смятам да поставя бойлер възможно най-надежден, в никакъв случай български, тъй като там няма сифон. По този начин ще намаля риска от повреди. В банята ще сложа изпразнителен кран.
Стаята ще остане достатъчно голяма за легло с 2 шкавчета гардероб и всичко необходимо.
Emerald, живеем на първият етаж и отдушникът започва от тук, дали наистина би имало проблем с вентилацията на входа? Относно пакета несмятам да променям положенението на основните тръби. Ако намериш тази литература прати я.
Благодаря ви много!
masteradmin - майстор
Относно боилерите ще останеш много разочарован. Единствения водосъдържател които си засложава е от неръждавеика. Никакви никелирани, керамични и стъклени глупости не вършат работа давам им макс 2 години след това смяна. Ако се загледаш във вносните боклуци ще видиш с големи букви 10г. гаранция а с дребни букви на ел. частите. Защото ел. частите не се чупят и се подменят за 5 мин. А на водосъдържателя е от 2 до5. Да не говорим че и без пари да ти го сменят свалянето на стария и монтажа на новия струват повече. Ако намериш вносен боилер с водосъдържател от неръждавеика ми се обади.
крум - специалист
kireto1 написа:
Може ли някой да ми покаже баня с корито изградено от пло4ки.
Не че не мога да си представя какво представлява ,ама ако може
и да видя...
Извинявам се за забавянето.
Ето го обещаното корито, което ми хвана окото:
Изображение

Малко прилича на обществена баня така като са две, но иначе е много ефектно.
masteradmin - майстор
Много ми е интересно ъгловите сиви плочки каква форма имат ? Със сигурност не лежат в една равнина.
крум - специалист
Много си прав - най-дясното:
Изображение

Изображение

Ето още една добра идея. Ако имах голяма баня, бая щях да се чудя как да я направя...
Изображение
SHL - специалист
Снимките от ГАЛЕРИЯТА са мои

-Кръглата преграда я правих преди 6 години за цветарник, материала е гранитогрес и съм го рязал с размери 5см. x 17см. За външното чело парчетата ги пилих на "герунг" и от двете страни.Направих 2 бр. идентични цветарници. Общия брой на сигментите в двата цветарника е 175бр.
-Другите снимки са от банята на мой клиенти, която направих преди 2 години.С тези хора останахме добри познати и винаги мога да докажа че това е МОЯ РАБОТА !
Последна промяна от SHL на пет яну 12, 2007 10:43 pm, променено общо 2 пъти.
kireto1 - специалист
Мерси Круме .Това душ корито 150 см ли е ???
Много ми харесва ама нямам толкова място ,а и едва ли ще намеря теракот с такъв размер
(15-15) по мой вкус :?
Ти от къде пазариш такива " криви " плочки???

Тема "идея за баня" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: