Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
kam34 - специалист
Предстои ми същото упражнение на есен, като отминат жегите.

Мисля да правя циментова замазка 2:1 и да използвам добавка за водоплътност с пластифициращ ефект www.sika.bg/files/tech/SikaCim_Waterproofer.pdf и полипропиленови фибри да не пука. В описанието на добавката пише че намалява времето за набиране на якост, означава ли това че мога да не я чакам 28 дни да съхне. Дебелината при мен също няма да е много голяма, в границите 1-2 см максимум. А и не съм притиснат от крайни срокове за завършване на банята.

Някой ползвал ли е този химикал и евентуално отзиви от приложението му.
Spokoiniq - майстор
Никакви 28 дена, тва не е за паркет.4 дни и си ти.
bencho_rb - специалист
Answers: 1
kam34 написа:
Предстои ми същото упражнение на есен, като отминат жегите.

Мисля да правя циментова замазка 2:1 и да използвам добавка за водоплътност с пластифициращ ефект www.sika.bg/files/tech/SikaCim_Waterproofer.pdf и полипропиленови фибри да не пука. В описанието на добавката пише че намалява времето за набиране на якост, означава ли това че мога да не я чакам 28 дни да съхне. Дебелината при мен също няма да е много голяма, в границите 1-2 см максимум. А и не съм притиснат от крайни срокове за завършване на банята.

Някой ползвал ли е този химикал и евентуално отзиви от приложението му.
продуктите на сика са наи качествените на пазара в цяла европа но в твоя случаи ти трябва този продукт
http://www.sika.com.my/my-con-pds-sikac ... roofer.pdf и може да пропуснеш фибрите и ще исъхне от 5 до 10 дена
kam34 - специалист
Това исках да чуя :)
Отгоре след колко време мога за полагам хидроизолация :? все пак тя запечатва и си мисля че вече след нея цимента няма как да съхне :?
torbalan - Дървен философ
цимента не съхне, а стяга....
и да го запечаташ - няма драма

проблем има ако има приток на вода, която няма къде да ходи...

също е проблем, когато се лепи дюшаме отгоре - защото дървото е силно хигроскопично и се надува ако отдолу има влага...
kam34 - специалист
bencho_rb написа:
продуктите на сика са наи качествените на пазара в цяла европа но в твоя случаи ти трябва този продукт
http://www.sika.com.my/my-con-pds-sikac ... roofer.pdf и може да пропуснеш фибрите и ще исъхне от 5 до 10 дена

:? Същото ама не е същото SikaCim® MY Waterproofer, а аз си взех вече две торбички по 0.5л от SikaCim Waterproofer :? не е съвсем същото и дозировката е друга, пак съм се минал :cry:

Според теб няма нужда са си усложнявам работата с фибри, в строителството съм аматьор и понеже имам известно количество фибри мислех да сложа и от тях в разтвора.
bencho_rb - специалист
има различни видове хидроизолатции някои могат да се положат надругия ден след замаската други след като е исъхнала така че си прецени каква ще използваш и спази техническите описания точно без импровизатции[/url]
bencho_rb - специалист
еми с пробваи се да го смениш
kam34 - специалист
torbalan написа:
цимента не съхне, а стяга....
и да го запечаташ - няма драма

проблем има ако има приток на вода, която няма къде да ходи...

също е проблем, когато се лепи дюшаме отгоре - защото дървото е силно хигроскопично и се надува ако отдолу има влага...

Замазката ще е много тънка колкото за наклоните на малка баня, върху нея ще има хидроизолация и настилка плочки. Поне месец и половина няма да се ползва докато не се завърши напълно, така че няма опасност от разводняване на не свързан цимент.

А като стана въпрос каква хидроизолация ще ми препоръчате за пода :? и необходимо ли е всички продукти които използвам да са от един производител. Мога ли например да комбинирам грунд, хидроизолация и лепило от различни фирми.
ArturDent - Почти Безобиден
Като непрофесионалист гледам от друг ъгъл - 1.5 см с каквото и да го направиш за два дена ще поизсъхне достатъчно, особенно при това горещо време.
Вчера покрай нас пълниха една настилка с бетон ~ 5-7 см. Днес по същото време колите си карат отгоре и не е станало нищо.
Нали така и така ще вкараш допълнителна влага с лепилото при полагането на плочките. И тя ще бъде в пъти повече, от тази която е останала, дори и за ден.
Пък и както писа някой по-горе при бетона реакцията е химическа, а не съхне. Просто добива максимална здравина след 28 дена. (по принцип след 20 години)

Тема "Каква бързовтвърдяваща изравнителна замазка?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: