Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
ribnikolaevi - майстор
Казусът е решен. Купих на теразид. 3 баки. GT-11.
Ако остане, може да го пусна тук на половин цена.
Последна промяна от ribnikolaevi на ср апр 13, 2011 4:38 pm, променено общо 1 път.
Фло - специалист
ribnikolaevi написа:
Колега ,сигурен ли си,че това упражнение хидроизолация зад плочките в банята има някакъв резон,щото аз не съм? Ще я пълниш догоре като вана ли,че през фугите да не пропусне? Нещо не ми е ясно!
schuldiner - майстор
Фло написа:
ribnikolaevi написа:
Колега ,сигурен ли си,че това упражнение хидроизолация зад плочките в банята има някакъв резон,щото аз не съм? Ще я пълниш догоре като вана ли,че през фугите да не пропусне? Нещо не ми е ясно!
"Под плочките" аз разбирам по пода и по периметъра на долния ръб. То и аз не виждам много смисъл, ама ако ти кажа вкъщи пък как си я направих... хич не е за форума. Всъщност на басейнчето не сложих никаква хидроизолация, а в банята - сякаш ще плувам вътре. Но смисълът е "за всеки случай", щото ако стане събитието, щетите може да са огромни...
ribnikolaevi - майстор
Фло написа:
ribnikolaevi написа:
Не съм сигурен, Фло, но пък това, което ще получа като спокойствие срещу парите, които ще платя ми се вижда изгодна сделка.
Ако трябва да философсваме, когато човек не е сигурен в нещо той се преусигурява. Затова моите конструкции не са преусигурени, но за сметка на това нещата покрай ремонта ми са свързани с доста преусигуряване.
Ще се въздържа от критика на човешкия фактор, който ме е навел на мисълта за преусигуряването.
И благодаря за отзивчивостта на колегата Чапара. Въпреки че се посолихме малко взаимно не спести от знанията си и ги сподели. Е, аз лично не бих ползвал нееластична хидроизолация за банята, но това е отделен въпрос.
Фло - специалист
ribnikolaevi написа:
Не съм сигурен, Фло, но пък това, което ще получа като спокойствие срещу парите, които ще платя ми се вижда изгодна сделка.
Е,добре,ти си знаеш, щом можеш да остойностиш спокойствието си!
Калкулирай и някой лев за здраве,заради амоняка дето е в състава на този материал и дето ще дишаш в банята докато го нанасяш! :partyman:

Граничната стойност на концентрация на амоняк във въздуха на работната среда е:
-8 часа -14 мг/м3
-15 мин-36 мг/м3

Ако банята ти е 12 м3 при първия литър от този продукт нанесен на стените за първите 15 мин.ще имаш почти 5 пъти по-висока и опасна концентрация от допустимата!Дано да имаш и познат офталмолог! :mrgreen:
Последна промяна от Фло на чет апр 14, 2011 5:40 am, променено общо 1 път.
IJAN - специалист
Ок Фло.Съгласен съм с теб-но тогава излиза въобще да не слагаме хидроизолация-а все пак особено когато куфарите на тръбите са от гипскартон -не би било лошо да имаме някаква допълнителна защита.Какво предлагаш като алтернатива на хидроизолацията.
svetliopi44 - Чирак...
Аз неразбрах откъде се взе амоняка в битумна изолация ... :?
Фло дай жокер ... :roll:
Фло - специалист
svetliopi44 написа:
Аз неразбрах откъде се взе амоняка в битумна изолация ... :?
Фло дай жокер ... :roll:
:) Жокер "Купих на теразид. 3 баки. GT-11."
Колеги ,като купувате някакъв продукт/препарат/ за професионална упореба ще му изисквате Информационен лист за безопастност, ако е от български произход,а пък ако е от белия свят трябва да има Material Safety Data Sheet ( MSDS).В този документ са отразени съставките,тяхната вредност за човека и телефон за спешен случай на персонално ангажиран специалист.Нашите умници от Теразид за тяхния си продукт GT-11 направо са посочили телефона на Пирогов!
svetliopi44 - Чирак...
Има някакво противоречие в цялата им листовка ...
Това според мен е някакво презастраховане от тяхна страна.
schuldiner - майстор
Вредно било, глупости! Всеки майстор знае, че може да се противодейства "с дъх на иприт и рози" (т.нар. миризма с цвят на горчица). Друг начин е както съветват руснаците - "лучше дышать через задний проход".

Тема "Хидроизолация под плочките" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: