Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
маречков - специалист
По пода и първия ред са лепени с лепило за подово отопление по 28 лв торбата беше, още ме сърби като си спомня.
BobyB - специалист
маречков написа:
По пода и първия ред са лепени с лепило за подово отопление по 28 лв торбата беше, още ме сърби като си спомня.
Абе аз вземах едно Технокол флекс, правят го в цех в моето село, по 12 лв торбата. Още държи :)
Бат Иво - специалист
Като по прочетох патилата ти заключих че лепилото не струва!Това мисля аз друга причина не виждам. п.с. Възможно е също някой от кашоните ако са държани на прашно място и майстора не ги е загледал от прахта да е.Ама нали е майстор не вярвам.
Бат Иво - специалист
Колкото до мишките тея гадове ядът всичко /прояждат/ от кабели до тухли и цементова мазилка!Тук в Испания имат много успешен ход за стени които граничат с мазета,асанс.шахти и др.проблемни помещения.Натрошават се стъкла от бутилки в хоросана и се измазва със същия.Много е ефикасно.
Бат Иво - специалист
А за лепилата!Винаги съм се чудел какви са тези евтини лепила в БГ.Да не се повтарям но в Испания цените на фаянса , теракота и греса са като в България даже има и по евтини,но за сметка на това лепилата са от 25евро на горе за същите 20кг. чували и се работи изключително с бели лепила флекс .
bulhomes2 - майстор
По същия начин си лепих изкуствен камък на барбекюто - върху камъка и тогава натискам към зеления гипскартон. Беше лято, но пак се отлепиха. И аз със силикон оправих работата.
Бат Иво - специалист
Значи лепилата ви не струват!По принцип точно заради тези проблеми измислиха лепилата сиреч-лепене въру стари изсъхнали мазилки,лепене на матеряли поемащи вода като фаянс и др. порести попиващи декорации.Проблема обаче е че на пазара има некачествени такива или варианти на евтини лепила.Друг е въпроса че фабриките нарочно разшириха пазара с разделянето на лепилата в раздели или- за гипсови основи,за много стари стени и мазилки,за камини,външни стени и тераси,вътрешни такива,огнеупорни и др. всичко опира до печалба.Проблема е че тези неща трябва да бъдат взети под внимание от майстора или собственика което в повечето случай нее така за сметка на някое евтино лепило и последствията са на лице.
Бат Иво - специалист
Виждал съм как 6см стена 4см-тухла и 2см.-мазилка/цементова/ са проядени от плъх!!!Както по горе писах точно поради това се измазва с начупени стъкла и хоросан и проблема е решен.Но думата ми беше че стена не спира плъха.
маречков - специалист
marrrio написа:
Проблема е в картона, никога не съм одобрявал времените решения. Нямаше да пробият мишките тръбите ако бяха в стената изолирани и замазани , плочките също нямаше да паднат. Със сигурност не е по скъпо да се измаже с хоросан, какъв е тоо зор да се правят баните с картон незнам , но всеки има право да си избира сам.
Не в картона проблема, тръбите си бяха под мазилката. Нямах идея, че ще ползвам картон като ги полагах и тогава къртих и ги замазвах в стените. Гадовете са си направили дупка м/у тухлите и са ги пояли от вътре :x . М/у другото и аз вече не бих сложил картон, няма нищо по - хубаво от добрата стара тухла. Не е по - евтино, само времето е по - късо, но .... това не е хактор, който вземам под внимание вече.
Някой нещо по въпросите?
chapara - майстор
Мурексинаааааааа,какъв съм го ял,на обект от 4000 кв.м.Гаранционните за една година ме върнаха в "Ташкент" :? :-D :-D :-D

Тема "Новите ми плочки падат, а мишка ми изяде водопровода :(" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: