Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
bayan - специалист
На мен ли ми се струва или тази баня е повдигната ама няма праг.

И няма ли да минава вода под вратата ?

И аз съм в панелка ама нивото на баняте под нивото в коридора :)
jekasus - майстор
На тоя килер баня ли казвате? :lol:
boreto1 - специалист
До колкото виждам от снимките апартамента няма никаква замаска в коридора ,тоест не е правена замаска на цялият апартамант (изравнителна нивото навсякаде е различно).от там му се получава 10см. високо нивото в банята и около 4 см в помещението до нея. Според мен трябва да се изравнят нивата във всички помещения ,а за банята да маха тези плочки на пода да си направи проект и нова по-уютна баня .
negramoten - специалист
boreto1 написа:
До колкото виждам от снимките апартамента няма никаква замаска в коридора ,тоест не е правена замаска на цялият апартамант (изравнителна нивото навсякаде е различно).от там му се получава 10см. високо нивото в банята и около 4 см в помещението до нея. Според мен трябва да се изравнят нивата във всички помещения ,а за банята да маха тези плочки на пода да си направи проект и нова по-уютна баня .

На целия апартамент е направена изравнителна замазка. След това, обаче са повдигнали банята, тоалетната и мокрото, а след това са лепили плочки само в банята, което я е повдигнало още. Банята така или иначе ще се прави на ново, но хората не разбират нищо и не могат да преценят дали да я свалят на нивото на другите (бъдещи) настилки или да изкъртят плочките и като се напелят новите в банята и тоалетната да станат на едно ниво, пък другите настилки да са на друго. Иначе снимките са правени с телефон и на тъмно. На живо всеки плочкаджия ще се потресе от начина, по който е изпълнен прага. Отдолу можеш да си прибираш разни неща между касата на вратата, замазката и плочките.
smlxl - специалист
jekasus написа:
На тоя килер баня ли казвате? :lol:
Да, мойта е същата. Както и на 75% от българското население. Влизал съм и в баня в къща в Бояна. Като функционалност между мойта и другата разлика нямаше. За мен не е важно дали човек ще се къпе в джакузи или в душ-кабина, а да ги използва редовно :-D

Между впрочем като купихме панелката, се оказа, че само заради някакъв квадратен сифон с височина 10 см, толкова висока бяха направили и замазката. За мен това е тотално разхищение на материал и ненужно натоварване на конструкцията на блока. Сега всичко в апартамента е на едно ниво - това, което идва от стълбищната площадка. Няма прагове, няма дебели замазки. Направих и душ-кабина, така че отпадат и притесненията, че вода ще плъзне към коридора.
Todor - специалист
А не е ли определящо това къде се включват тръбите (ф 50) от сифоните към вертикалната (ф 110). Другото което се сещам, че ако се свали нивото, тея врати не могат да се ползват.
negramoten - специалист
Todor написа:
А не е ли определящо това къде се включват тръбите (ф 50) от сифоните към вертикалната (ф 110). Другото което се сещам, че ако се свали нивото, тея врати не могат да се ползват.

Вертикалните се намират между банята и тоалетната, тоя сифон, който е пред тоалетната чиния е на около 50-70 см от вертикалната тръба. А за вратите се знае, но другия проблем с вратите е, че имат орнамент, и като са рязани вече изглеждат различно от другите, които са си до пода. Общо взето ако трябва да се свали нивото и да се сменят вратите, ще е доста по-скъпо, но въпросът е, че хората събират мнения как да си направят нещата, защото не са на ясно.
Todor - специалист
Имах предвид нивото на разклонението, ако то е по на високо и да налага дебела замазка. Ако може да се свали, аз бих го изкъртил.
Илиян Илиев™ - майстор
Като имат парици за трошене нека къртят и да правят каквото си искат.

В много бани нивото е същото като това на коридора, толкова колкото да се отвори вратата. Останалото ниво на банята си е по-високо. По този начин вратата си е на нивото на пода в коридора и е еднаква с останалите.

Правили сме такива бани. Бих казал, че се получава симпатично.
silllveto - Майсторица
Хм, аз не виждам проблем. :? Имаме апартаменти и старо, и ново строителство + къща. Навсякъде е така.
Та нали само сифонът е 10 см., защо трябва да си вкопаваш плочата.

Тема "Търся съвети за ремонт на баня" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: