Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
Илиян Илиев™ - майстор
Що бре Сола? В Италия още не съм виждал баня със сифон. Само в душ кабината или само на ваната сифона. На пода никакъв.
сола 180 - специалист
Ами не ми се говори за хигиената на жабарите.
Верно са ми казвали, че е така ама я кажи как мият?
Пък и едно е ако имаш манги и да надупиш една кака да ти лъска банята, друго е да се разправяш с жена си кой и кога ще я чисти.
Абе всичко зависи от много неща......нали?
limp3r - специалист
сола 180 написа:
Ами не ми се говори за хигиената на жабарите.
Верно са ми казвали, че е така ама я кажи как мият?
Абе на италианците незнам каква им е хигиената, ама германците, австрийците и швейцарците уж не са мръсни хора, ама и там е така. Аз в тоалетната от два сифона преди ремонта минах на нула след ремонта. Идеално си се поддържа и няма никакъв проблем. Има си едни мокри кърпи за под на Суифър и си ти. Защото ако ми избие кран, тия сифони, колкото им е голям дебита, ще ме спасят:) Че и постоянно смърди...наливай вода или сифони с клапи и т.н. Абе все пак всеки решава сам за себе си и каквото му харесва това е.
Изображение
jekasus - майстор
Абе има едни каки, лелки от село, дето си мият баните със слушалката на душа Изображение
Илиян Илиев™ - майстор
Не съм останал с впечатление да са нехигиенични италианците. Даже напротив. А в домашната тоалетна не се пикае много покрай цокалото, всеки гледа да бие център, та почистването и хигиенизирането не е свързано с лискането на кофи вода и правене на сапунки.

Иначе сифон с добър дебит би бил от полза при евентуално наводнение, както някой спомена по-горе. Друга функционалност не виждам.

Всъщност на мен ми се струва, че пода на кухнята е по-проблемен откъм миене и хигиенизиране, а никой не си прави сифон в кухнята. :?

Май нещата се свеждат по-скоро до традиции в сифонирането на определени помещения, отколкото до някаква ежедневна функционалност. :roll: :drinkers:
greentree - специалист
Чапарче,темата ти съм я разглеждал подробно,наистина е станоло много добре,ама егати цената на тия лентови сифони ....старт от 220 кинта ,бати кожодерите.
А сифона какво го чака. :barb: ..и като го гледам този тукмак що матерял е а сегашните са ....пълен смях,повечето де... :) Благодаря за мненията,последното решение-местя сифона,за всеки случей...да не ме е яд един ден ,че ме е домързяло :roll:Аз ако бях правил друг път баня,щях да си изчисля този на мокрото къде да го сложа,защото там нямаше и го слагах допълнително.. :datz: ,ама кой да се сети ,че няма да ми харесат разминати фугите.....
Е кат' не се сещаш ....бачкай сега ... :lol:

Прикачен файл

сифон.jpg
сифон.jpg (90.4 KиБ) Видяна 4595 пъти
EDI - майстор
Поне няма да го местиш много.Като гледам с няколко сантиметра към ъгъла на нарисуваната плочка на първата снимка.
сола 180 - специалист
сола 180 написа:
Аааааа ами сетих се бре.Що не промениш леко мястото на сифона???Кво ще ти струва ? Малко къртене и нов сифон ,не повече от 50 лв. :lol: :lol: :lol:
Еййй и ний сме дали нещо на света. :lol: :lol: :lol: :lol:
greentree - специалист
Аз т'ва го бях оставил като краен варянт за местенето на сифона,викам си ,че все ще се залъжа ...ама май така стана по-добре.Чек да ви покажа докъде се докарах днес ....работа сигурно за час ,а за мен почти половин ден :) ще има една малка корекциика с шлайфа от към 1 ва плочка от ляво за лайсната,ама не ми се сваляше..толкова се заиграх ,че наново пак да я махам/слагам-ще получа удар... :lol:

Прикачен файл

един ден по-малко.jpg
един ден по-малко.jpg (75.88 KиБ) Видяна 4552 пъти

Тема "Помагайте хора,дилема със мястото на сифона!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: