• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 8
Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
marto68 - помощник
Вкарай и върху нея предварително затапена тръба пробита странично от пвц . Желателно е да ползваш и лепило или силикон.
icemans - специалист
Аз изкарах старите останки от тръбите защото бяха къси за снаждане с каквото и да е! Сега обаче голям зор да вкарам новите. Взех с алуминиева вложка ф-16 и още един на Нибко, също ф-16. Уж изглеждат същите като размер, но голям зор - не влизат и не влизат!
mirk - майстор
Махна ли остатъците от пластмасата вътре в желязната тръба :?
icemans - специалист
Мм, да! Това имах в предвид като казах, че съм махнал останките! Студената я наблъсках и стана, но понеже е по-къса ми беше лесно с чука, топлата не можа да влезе много, но то пък при нея налягането ще е в посока в която трябва да влезе тръбата, така че го оставям - писна ми!
LazarGanev - "Велик майстор"
Можеш малко да я подостриш. Аз не съм сменял такива тръбички, но чувам от колеги, че слагат мед или неръждавейка ф15
icemans - специалист
Мислех си за ф-15, но аз днес едвам намерих ф-16 от каквото и да било. А пък за студената вода не знам как щеше да стане с мед защото трябваше да се затапи отгоре и да се надупчи отстрани. Топлата вода ме затрудни защото я втиквах от вътре на вън и нямах много опора. Студената е къса и я вкарах от вън на вътре с няколко чука. Пробвах и топлата така първо, но е много дълга и много пружинира с чука - не е стабилна. Наврях я отвътре и стана стабилно според мене - не влезе както трябва, но пък се надявам да не мръдне. Вече си взех първия душ след двата дена ходене по мъките. Но ако пак ми се наложи да сменям топлата вода или ако тази нещо изскочи (не дай се боже), може да пробвам с ф-15.
Здравейте,
смених нагревателя и анодната защита на моя бойлер от същия вид (уж свързах всичко както си беше, ама може и да съм объркал нещо), но сега анодния тестер не ми работи. Когато е включен и се пуска топла вода бойлера пука отвътре. Аз ли съм сгрешил нещо или това е нормално?
Благодаря предварително
Наско
mirk - майстор
На Теси тръбата е нерждавейка, взимаш си я от магазин за резервни части и си готов.
onkelabg - специалист
Колеги и аз да попитам за горепосочения модел,след като свалих фланеца/за нова гума и почистване от котлен камик/ сега аджеба немога да го вкарам с гумата навьтре :? Как ли не го вьртях :mrgreen: и не улаза мамка му-някои да сподели с акьл [-o< [-o<
toolegittoquit - майстор
Тези бойлери имат ли масов проблем с разпадане на тръбите и може ли отвън навътре да се набие тръба ф16(ППР за гореща вода) с почукване?
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 8

Тема "Сваляне на фланец Елдом-инвест" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: