Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
Тани написа:
Разбира се идеалния вариант е до там да не може да стига влага!
Има ли такъв вариант или казаното от schuldiner е достатъчно? Тоест да разбирам ли, че трябва да се кърти или може да се закърпи положението?
ArturDent написа:
Калина написа:
Все още не са изсъхнали, но се забелязва, че малко по-малко съхнат, но много бавно.
Това показва, че теча е намалял, а не е спрял.
В това горещо време, ако няма теч за месец максимум ще изсъхнат.
Живея в едно село до София, планинско, климатът е влажен и е с няколко градуса по - студено от София. Освен това тухлите са от тези, които се застъпват, не знам име мога ли да кажа, и те принципно доста трудно съхнат сравнявайки със съседите. Към момента фугата в банята на местата, където беше според мен проблема, е все още мокра, на останалите плочки по пода изсветля и като чели изсъхва. Но това не означава, че няма и други проблеми. Но не знам може ли да се диагностицира някой малък теч от тръба?
Тани - модератор
Калина написа:
Тани написа:
Разбира се идеалния вариант е до там да не може да стига влага!
Има ли такъв вариант или казаното от schuldiner е достатъчно? Тоест да разбирам ли, че трябва да се кърти или може да се закърпи положението?
Във вашия случай ми се струва почти невъзможно вече, но аз не съм професионалист в тази сфера и може и да бъркам. Аз подготвям до фаянсаджията и не давам гаранция за стените, ако не е положена хидроизолация по технологията! Когато всичко е подготвено по книга , тогава плочкаджията почти няма какво да сгафи , че да тече!
Лоши прогнози :(

То си е чист джакпот от тотото, ако човек успее да се добере до професионалист... Явно мъките ще продължат.
jekasus - майстор
Да пусна и аз един пост =първо калпаво фугиране, щом ножче си влиза спокойно между плочките. Второ - фуга, дето лесно се чисти след няколко дни, 100% е стара. Обикновен проблем при Боро, затова я избягвам, е лошо съхранение по складове и магазини ( трябва с пасатор да я бъркаш
, за да не останат :-D разни там бели топченца)
трудно се пише от телефона, така че извинявам се за грешки.
А за хидроизолация, все пак е баня, а не басейн.
ebahti - майстор
Wсъщност нема никаква лоша прогноза- тр. само да се префугира пода и първия ред плочки от стената с качествена фугомаса и не би требвало да има никакви проблеми........Поне аз за близо 20г не съм имал подобни проблеми и без никаква хидроизолация под плочките,ама не знам кой и как е работил при вас :?
Може би за момента е най-добре да се сложи някаква качествена смес и да се остави така. Да не се слага и тази година външна изолация на къщата и да се проследи дали ще съхне или ще тече...

Хич не ми се ще да казвам кой е работил при нас, а пък как - мисля, че стана ясно... Да отбележа, че един човек подготви стените и после сложи плочките..

Първата фуга е вече на една година и тя изключително лесно падна... Сега новата, като я гледам и тя е същата работа. Та може ли да споделите коя е тази качествена фугомаса, която да взема най - накрая и сама да си я сложа, хич не ме притеснява дали ще е 40 лева или 100, а да слагам ли и фиксатор за фуги? И по ъглите пак да се сложи слой силикон?
Илиян Илиев™ - майстор
То тая мода с хидроизолациите под плочките на банята излезе от няколко години. Демек от както пуснаха съответните продукти на пазара. До преди това всяка баня имаше мокри петна по външните стени, а съседите от долу все бяха наводнени. :lol:
Илиян Илиев™ - майстор
Калина, иди да спиш вече. Изморена си.

Утре като се събудиш все ще има някой нов отговор на който да зададеш контра въпрос.

Сега е късно. Колкото по-късно става толкова по-малко шансове за нови отговори в темата ти има.

Наспи се добре. Утрото е по-мъдро от вечерта. :wink:
Зачудих се дали да ти отговоря. Ето правя го.

Не се притеснявай за мен.

Принципно форума ми стои отворен, но правя още куп други неща и хвърлям по един поглед. А и си търся необходимата информация назад по темите и в нета като цяло. Обикновено си лягам късно и сега проблем номер едно ми е банята. Та ако има нещо да кажеш по темата ще съм благодарна, ако ли не ще те помоля да ми спестиш участието си в нея.
Тани - модератор
Хидроизолацията е необходима толкова, колкото резервната гума в автомобила. Поставя се,за да спиш спокойно. Пък и сега всеки е майстор по всичко, а и плочките се мокрят до степен да си променят цвета, та сравненията с едно време са несериозни и хидроизолацията поне в ъглите си е необходима застраховка. Особено при липса на душкабина със собствени стенички, когато водата се събира от подовия сифон и дори има вероятност да се олива директно някоя от стените с душа.

Тема "Проблем с баня" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: