• 1
  • 2
Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
tripioo - специалист
как така 2 пласта ? стана ми интересно , ще обясниш ли повече ? (аз съм любител и мн неща не знам)
Pooh - майстор
tripioo написа:
как така 2 пласта ? стана ми интересно , ще обясниш ли повече ? (аз съм любител и мн неща не знам)
Личи си. Не го приемай като обида или заяждане, а като съвет преди да даваш съвети да почетеш малко, защото хората си мислят, че получават помощ от знаещи и можещи.
Двупластова обшивка е тази, на която след монтирането на един слой гипсокартон и запълване на фугите му, се монтира още един слой върху него. Използват се по-дълги рапидки за втория пласт и се разминават фугита на двата пласта.

За конкретния случай, аз лично бих използвал стенни профили (CW75 и UW75). UW хоризонтално по пода и тавана, CW вертикално в двата края и в средата. Двупластовата обшивка винаги е плюс - ако можете - направете я. Виждам захранваща тръба, за пералня - обърнете внимание на прохода през гипсокартона - поне със санитарен силикон трябва да се уплътни. Ватата би помогнала за предотвратяване на евентуални шумове от тръбите, особенно ако има и канализационни (не се виждат от снимката). Зеленият картон е влагоустойчив, но все пак съществува вероятност от теч от пералнята - хидроизолационна лента във вертикалният ъгъл и долу на връзката под-стена си мисля, че е задължителна, както и хидроизолация на цялата повърхност на височина поне 60см. Ако има водомери по тръбите, трябва да се оформи и ревизионен отвор - не се вижда дали ще трябва. Рафтовете към новоизградената обшивка се хващат само към профилите, не разчитайте на гипсокартона да носи тежки рафтове и предмети.
Успех с реализацията.
Още веднъж - благодаря ви за съветите! Сега го мисля :))
  • 1
  • 2

Тема "Изграждане на стена между тоалетна и мокро помещение" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: