Лепил съм ламперия и с пяна за панел в панелен блок - става . Но малко по-бавно. При мен имаше нужда и от изправяне на стените , че панела беше ... , та затова използвах пяната. Ако е достатъчно дебела мазилката може и направо винтове да се хване ламперията . Става достатъчно здраво. За да не "хлопа" при облягане на нея аз слагам по няколко ленти от най-евтиния акрилен силикон между стената и ламперията. Колкото и да е и той държи !
Тази година на село вече ще се хванем да направим вътрешна баня. Принципно там не живее никои и банята ще се ползва много рядко, има няма 10 пъти в годината, за това и аз си мисля за ламперия, хем по бързо и лесно. Стените ще са итонг, как е наи добре да се хване? лепене с монтажно лепило, лепене с пяна, или с дюбели, а и тези дюбели не се ли виждат грозно от вън, нямам си представа как се захваща с тях, все си мсиля че трябва да е лепена. И последно долу в ъгъла към пода дето ще легне върху плочките на пода, някъв перваз ли се ползва или ? Другото което е , банята е висока 2 метра а тези ПВЦ плоскости са по 2,70 това значи тея 70 сантиметра ще ми отидат фира ??? едва ли се наслагват при монтажа. Благодаря предварително