Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
Чаро - Акълия
Стефко написа:
:lol: Постави в една кофа/или друг съд/ вода, и в него парчета различен вид гипскартон. След няколко дни виж в какво състояние са. За да видиш как ще изглежда гипскартона зад плочки в баня с пропуски към него. Но направи и снимка, за спомен.
:lol:
Ти постави парче мазилка ( не знам как ще си набавиш парче мазилка- откърти от някъде)
В кофа/или друг съд/ вода. Гледай, снимай, чеши се по главата...
Зад плочките не трябва да попада влага, камо ли вода! А материала, дори водоплътен бетон да е, пак ще има проблеми...
jekasus - майстор
Стефко и твоя вариант е некоректен. Все пак е баня, а не басейн. На пода в мокри помещения картон не се слага.

По темата - хидроизолация не спасява от калпаво фугиране, калпаво сложени плочки, калпав монтаж на санитария и калпаво изпълнение на ВиК. Една-две снимки ще кажат много неща.
housedoktor - майстор
Аз съм виждал зелен ГК след престой цяла зима на открито под снега.Учудих се колко добре изглеждаше.Аз съм за гипсокартона в банята ,но само при условие че е изпълнен правилно (два реда ,профили през 40 см,хидроизолация,ленти ,унифлот и т.н )
Стефко - специалист
Тъй, тъй.... Сега всички гипсаджии ще ме нападнат. :cool: Знам си аз. Все пак, по някаква причина влага е попаднала зад плочките на пусналия темата колега. Виновни са фаясаджиите, че не са фугирали добре. Всеки отправя вината в другия майстор. Както вината по веригата зидар, мазач, шпакловчик, бояджия. Но не там е въпроса. За мен всеки има право. Важен е ПРАВИЛНИЯ избор на материалите. А не по-лесния. :lol:
рашкета - специалист
Доядя ме , че ви изчетох бисерите.Казал съм ви 1000 пъти, че и върху хартия да са налепени ако е направено с ум няма да има ядове.Стига с тая хидроизолация и това лепене на гребен.Аз пък се хващам на бас , че ще ви налепя една баня с бял кашон на топки после ще налепя плочките на кюфтета и накрая 10г. няма да има ядове.
Кой се хваща???
VLADO66 - майстор
Колеги,автора е нов ще го уплашите,положението е заварено,ако имате идея без къртене дайте я :partyman:
ivanovrg - специалист
казвал съм го много пъти по различни поводи
работил съм на обекти,на които има цяла бригада от проектантската фирма,както и редовни посещения от производителите на материалите
апартаменти в центъра на Лондон с цена към 10 мил. лири
баните както и всичко останало е направено с гипсокартон
на места с 2 кожи картон
на места профилите през 40см.
според проекта

винаги почти се прави всичко в 1 апартамент и там се правят всички тестове
и когато са доволни от резултата се продължава в другите

и хидроизолация не съм виждал да слагат в баните
течове и влага по стените им не съм виждал

май всичко е от майсторлъка
koleva83 - специалист
VLADO66 написа:
Колеги,автора е нов ще го уплашите,положението е заварено,ако имате идея без къртене дайте я :partyman:

Идеята без къртене е лепене на нови плочки върху старите с флексово лепило.
Е....банята ще се намали с по 1 см във всички посоки, ама голяма работа.. :mrgreen:
jekasus - майстор
VLADO66 написа:
Има си теч някъде по инсталация, по-лесно става да се провери с такава или подобна машинкаИзображение
Другия вариант - ако пода е изпълнен "перфектно", стигаме до варианта на инженер Колева, но само за пода.
masterval - майстор
Проблемът е в тръбите (по-вероятно във фитингите, връзването на батерия към универсалния комплект), а не в картон, плочки или фугирането.
Без къртене няма как да стане.
Повече инфо трябва - над/до теча какви тръби минават, има ли заустване на пералня там някъде, има ли батерии, душове и пр.
Или си викни майстор да погледне.

Тема "Влага зад гипсокартона в банята." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: