• 1
  • 2
Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
jekasus - майстор
От един обект намазах моноблок на Видима, та погледнах за какво става въпрос -
Ако се вдигне казанчето - 3 санта ги имаш за дъската.
Отвора е 9см, ако не греша има PVC водосточни тръби с такъв размер, ако има някой да те уреди с едно парче 10см.
С една дума - може, ще стане тая работа. Шпилки ги подменяш с 10 мм-ви, тръбата ще влезе вътре в отвора(ще й направиш леко зарязване,да теква нормално към клекалото и силикона му е майката.

Прикачен файл

DSC_0604.jpg
Тани - модератор
Пробвай с каменинова тръба,защото е по-дебелостенна. Купи си и едно самозалепящо уплътнение , като това което е залепено на тоалетната чиния и го залепи на казанчето. Така от двете страни камениновата тръба ще опре на уплътнения! Добре ще е да захванеш казанчето за стената да речем със силикон, а ако разстоянието е по-голямо с полиуретанова пяна, защото няма да стане много стабилно само с шпилките и тръбата! Шпилките може да скриеш със същите или по-малък диаметър тръби и тогава вече ще стане малко по-стабилна конструкцията!
torbalan - Дървен философ
Въпросната дъска фабрична ли е?
Възможно ли е да видим снимка или скица, чертеж?

Баща ми беше правил нещо като дълга дръжка в тоалетната заради баба ми, но това което той беше направил може да се реализира без затруднения във всякаква тоалетна...

Виждал съм подобни дръжки в тоалетните за инвалиди по бензиностанциите и големите магазини....
jekasus написа:
От един обект намазах моноблок на Видима, та погледнах за какво става въпрос -
Ако се вдигне казанчето - 3 санта ги имаш за дъската.
Отвора е 9см, ако не греша има PVC водосточни тръби с такъв размер, ако има някой да те уреди с едно парче 10см.
С една дума - може, ще стане тая работа. Шпилки ги подменяш с 10 мм-ви, тръбата ще влезе вътре в отвора(ще й направиш леко зарязване,да теква нормално към клекалото и силикона му е майката.
Мерси колега! Ще пробвам по начина който си описал. Ако стане бирата е от мен :rock:
GROHE Bs - специалист
Ако не ти е проблем че ще ти мие краката действай.Иначе тръцкало на Фаянс-50 лв и казанче Вижън-40лв.
.
  • 1
  • 2

Тема "Въпрос за моноблок" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: