• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7
Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
ivanvasilev1970 - специалист
Jekasus,
Знаеш ли, че вчера като подготвях терена за варианта с две 45 градусови дъги ми светна твоя вариант. Вместо Т-етка да узползвам У-тка Така водата идваща от душ-кабината ще се влива "по-меко" в 110-ката.
Благодаря на всички за идеите!!! :prayer:

ПС: А между другото -все запбарвям да попитам-вярно ли е м, че оранжевите тръби били по добри от сивите?
VLADO66 - майстор
По рядко се срещат ментета-причината е че правените с лош материал не могат да докарат оранжев цвят.
А докато дълбаех за да демонтирам съществуващия мръсен канал се натъкнах на нещо потресаващо:
Прикачен файл:
kanal mod probiw.JPG
kanal mod probiw.JPG (94.58 KиБ) Видяна 5099 пъти
Прикачен файл:
kanal mod probiw1.JPG
kanal mod probiw1.JPG (107.36 KиБ) Видяна 5099 пъти
Момчетата, които са слагали куфарите за тръбите хич не са си поплювали :axe:
Добре, че ми се наложи тази модификация...иначе щях да си направя тоалетната и един ден комшията отдолу щеше да цъфне на вратата с букет от чук, секач, перфоратор...
Трябва да проверя какво става над мен, щото не ми се иска да цъфтя и аз :-D
Имам още една питанка, т.е. две:
Прикачен файл:
kanal mod3.JPG
kanal mod3.JPG (78.13 KиБ) Видяна 5098 пъти
1. Вчера си поръчах ето този сифон за пералня:

http://www.sifoni-bg.com/product-Сифон_STY_529_K

(Копирайте в браузера целия горен ред, защото част от интернет адреса не се възприема в линка)

Вижда се, че е с диаметър 32 мм. Прехода Ф50-Ф32 да го направя веднага след вертикалния участък и после хоризонталния да си го прокопая като за Ф32 или този преход Ф50-Ф32 да го направя непосредствено преди сифона. Стената е външна и дебелината на тухлите там би трябвало да е 25 см.Мислите ли, че мръсен канал с ф32 е ок за водата идваща от пералнята? Щом като сифона е с изход Ф32 би трябвало да е ОК ама аз да си попитам все пак.

2. Дали ще е добра идея за мръсната вода идваща от мивката до прокопая по кратка връзка към мръсния канал по пода или водата да следва вече прокопания канал за тръба наляво после надолу към мръсния канал по пода ?
chapara - майстор
Тръбите следва да минават по най късия път, като по хоризонталните участъци се и лепят, а не се разчита на гумичката от фитинга.За пералнята е достатъчна тръбата фи 32, а за мивката фи 40, до стигането на хоризонталния участък от фи 50. :wink:
Дупката в фи 110 е често срещано явление , от както се почвиха картоните.Картонджиите от къде да знаят къде е канализацията, но ако това беше иззидано с итонг например, нямаше да има такава вероятност за пробиване.
Благодаря,
ще лепя правите участъци и ще прокопая краткия пътр за водата от мивката.
Един друг въпрос-аз нямам пистолет за горещ въздух-има ли някакъв начин за съдаване на сглобка? В един магазин ми казаха да горя вестник и с него да нагявам-ама малко ми се струва хафиф работа-едва ли ще мога да нагрей равномерно отвсякъде? :?
Друг вариант е да ползвам компенсаторна муфа-тя си има гумено уплътнение и място за свръзка. Други идеи?
LazarGanev - "Велик майстор"
Не е правилно да се лепи разглобяемо съединение
LazarGanev написа:
Не е правилно да се лепи разглобяемо съединение
Chapara, има логика в това което казва Лазар. Твоя горчив опит при Нелепене на разглобяеми хоризонтални участъци какъв е?

И моля ви незабравяйте да ми кажете как с подръчни материали може да се прави сглобка на две тръби.
MamaMy - майстор
Ползвай газов котлон или бензинова лампа. Това с лепенето на разглобяеми връзки има резон. Разглобих две колена които не са монтирани въобще. Бяха ми останали и си ги бях стопанисвал 5 години. Голяма изненада. Гумата се беше скъсала и се беше разделила около 1 см. Ами ако това е хоризонталната част на канализацията и тя е често пълна с вода, дали няма да изпуска от там или да се надявам, че гумата ще се сцепи все от горната страна? :?

Относно истински сифони мисля, че този е перфектен. Ползвам такъв вече 5 години и нямам нито една забележка. За тези години никога не е чистен и никога не е мирисал.

Да не се смята за реклама, но и цената в тази обява е перфектна. http://prodavalnik.com/podov-sifonmesin ... 0-i5829581#
Последна промяна от MamaMy на съб юли 28, 2012 12:02 pm, променено общо 2 пъти.
VLADO66 - майстор
Грей ги и с вестници само че трябва да уцелиш момента и да не ги изгориш.Аз като грея въртя непрекъснато и попипвам и като омекне съединявам. Важно е тръбите да са в съосие.Всичко което отива под замазка и мазилка го лепя доволно.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7

Тема "Дайте съвет как да направя модификация на мръсния канал?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: