Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
jekasus - майстор
Не пипаш нищо, наливаш вода - отваря клапа, няма вода - клапата стои затворена.
atanasovpetko - специалист
А бе пич-точно това ми трябваше :prayer:

Сифона като материал дали е ок? Все пак е пластмасов.Монтирал ли си такъв?
С какво се лепи затръбата? Ако има фитинг-необходимо ли е лепене?
jekasus - майстор
На втората снимка - този до моноблока е по-различен и е пак със клапа и струва около 8лв., но нямам линк за него.
Вече слагам само такива сифони, ония металните отиват на боклука. За За монтажа към тръбите - по същия начин, както и при старите сифони, или лепиш или мушкаш в фитинга.

Прикачен файл

DSC_0580.jpg

Прикачен файл

DSC_0536.JPG
jekasus написа:
На втората снимка - този до моноблока е по-различен и е пак със клапа и струва около 8лв., но нямам линк за него.
Този сифон за 8 лева откъде го купи?
По добър ли е от този в МАРМАГ
jekasus написа:
За За монтажа към тръбите - по същия начин, както и при старите сифони, или лепиш или мушкаш в фитинга.
Ако има фитинг не се ли лепи. Един колега, скоро му правиха банята, майстора лепил всички връзки, независимо дали са фитинги или не. Не ползвал ПВЦ лепило ами нещо по - особено като силикон. Колегата не помни какво точно...
jekasus - майстор
atanasovpetko написа:
Този сифон за 8 лева откъде го купи?
По добър ли е от този в МАРМАГ
Купувам го в Варна от едно магазинче, слага се в обикновен рогов сифон, затова ги ползвам за "сухи" сифони".
atanasovpetko написа:
Ако има фитинг не се ли лепи. Един колега, скоро му правиха банята, майстора лепил всички връзки, независимо дали са фитинги или не. Не ползвал ПВЦ лепило ами нещо по - особено като силикон. Колегата не помни какво точно...
Чапара го обясни с какво и как го прави viewtopic.php?f=4&t=39096&start=40
Сикафлекс. Значи ще лепя канализационните тръби и сифона с него.
Благодаря.
Jacket - специалист
Ще отида да ги видя тия сифони, има ги май близо до нас в един магазин. Само дето като гледам без къртене няма да мине.
А да питам, понеже загледах какво се случва и защо бяга водата от сифона... направих си тест, напълних го с вода и пуснах водата от казанчето на тоалетната. Веднага водата от сифона се дръпна, че даже и започна да клокочи... После проверих, така клокочат и сифоните на мивката и на ваната в края на отичането, когато се напълнят с по-голямо количество вода. Т.е. предполагам и те изсъхват и миризмата влиза отвсякъде.
От къде идва този проблем? Тънка тръба ли има някъде? Може ли да се оправи? То аз така ще сменям сифони до припадък, ама проблема май ще се окаже архитектурен. 8-[ Жилището е на 8-ми етаж, ама съм живял и на 18-ти и такъв проблем не съм имал...
jekasus - майстор
Над теб колко етажа има?
chapara - майстор
Jacket написа:
Ще отида да ги видя тия сифони, има ги май близо до нас в един магазин. Само дето като гледам без къртене няма да мине.
А да питам, понеже загледах какво се случва и защо бяга водата от сифона... направих си тест, напълних го с вода и пуснах водата от казанчето на тоалетната. Веднага водата от сифона се дръпна, че даже и започна да клокочи... После проверих, така клокочат и сифоните на мивката и на ваната в края на отичането, когато се напълнят с по-голямо количество вода. Т.е. предполагам и те изсъхват и миризмата влиза отвсякъде.
От къде идва този проблем? Тънка тръба ли има някъде? Може ли да се оправи? То аз така ще сменям сифони до припадък, ама проблема май ще се окаже архитектурен. 8-[ Жилището е на 8-ми етаж, ама съм живял и на 18-ти и такъв проблем не съм имал...
Проблема е при връзването на мръсните канали, а има вероятност някой идиот при ремонта си да е запушил отдушника , който трябва да излиза над последния апартамент, така се получава вакум при пускането на тоалетната.Ако е така, проблема трябва да съществува и при комшиите под и над теб.
Jacket - специалист
Над мен има още един етаж. Къде точно трябва да се намира този отдушник? На покрива ли трябва да излиза? Ще си поговоря с комшиите дали имат подобни проблеми, че сутрин като се влезе в тоалетната е непоносимо.

Тема "От къде да намеря този сифон" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: