• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 9
Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
vlado-rs - помощник
gench не казваш от къде си. Най-лесно е както казаха другите да отидеш до Микриасу и да ги питаш дали ще ти разкроят шкафа. Ако не - грабваш колкото ПВЦ плоскости LighTEX 15мм са ти необходими и газ към най-близката мебелна фирма да ти ги разкроят срещу някой лев. От Микроасу-то ако ги питаш може и лепило да ти предложат.
Видиите са ти необходими дотолкова - доколкото само да хване лепилото. То държи много здраво. По принцип ги ковем с пневматични такери шкафовете щото дупката на пирона е по-малка от главата на видията и е по-лесно за китване след това. За боядисването - направи се на клиент в някой фирмен магазин за мебели за баня и питай с какво ги боядисват - те ще ти кажат сигурно. Върти ми се нещо в главата като полиуретан - ама боя ли е или лак - не зная, също така не зная и какъв грунд би хванал на ПВЦ-то. За полистирола съм сигурен, че се ползва пътна маркировка за грунд.
gench - специалист
Плоскостите ги взех от Геко (2листа 122/244мм) защото в МикроАСУ квадрата е с 12лв. по-скъп.
Разкроиха ми ги в Съливер(Пловдив) за 55лв.След доста четене реших лепилото да е Tangit PVC-U на Henkel.Утре отивам да си взема нарязаните плоскости и се залавям със сглобяването.От Геко ме посъветваха боята да е полиуретанова.Дано някои автобояджия се съгласи да го китне и пръсне на сносна цена.
Ще снимам в процес на работа и ще пусна снимки.Благодаря ви за помощта и дано да стане добре тва шкафче!
gench - специалист
Ето и снимки

Прикачен файл

P1010027.JPG

Прикачен файл

P1010034.JPG
chapara - майстор
Доста добре е станало :supz:
gench - специалист
Ето го сглобено
Остава шкурене, китване, грундиране и накрая боядисване!

Прикачен файл

P1010035.JPG
vlado-rs - помощник
Браво, идеално е станало шкафчето. =D> Сега да го видим и боядисано.
DanielX - напреднал
Много ме заинтересува този материал.
Колко лв. излиза листа и с какви размери е?
Избора на лепило е чудесен, тангита е много добро лепило, но съм виждал приложен или аз самия съм го използвал само за твърдо и плътно пвц. За разпенено - не разяжда ли лепилото самата плоскост?
гледам че си писал че ще го китваш. Има основа която продават, в бриколажа и по боаджийските магазин съм я виждал за основа при боядисване на пвц. Тя осигурява доброто слепване между боята и основата, защото обикновено боя на пвц трудно се задържа повече време.
gench - специалист
Листовете са с размери 244 на 122см. цената на м2 е 37.20лв. или единия лист излиза около 111лв.Тангита просто го лепи супер здраво това разпенено пвц.Преди да почна да сглобявам самото шкафче си направих опит с едни отпадъчни плоскости от материала и бях втрещен как лепи това лепило :)
А основата за която говориш най-вероятно е грунд които се полага преди боята и втвърдителя.
marmoz - специалист
Супер изглежда чакаме да го видим боядисано =D>
DanielX - напреднал
Цената е много добра.
За грунда имам предвид това което наричат пластификатор.
Примерно подобно нещо:
Изображение
Свойствата му са да свързва ПВЦ слоя отдолу с боята отгоре. Почти като лепило е, но ако решиш да го ползваш - задължително първо трябва да опиташ на парче да не се окаже че разяжда пвц-то.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 9

Тема "Шкаф за баня от разпенено PVC" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: