• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 51
Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
chapara - майстор
С тия размери сигурно ще имаш проблем с калибъра.Инак с диамантина за водно рязане се режат. :cool:
Здравей,
Съвет ми е да си вземеш по-сериозно лепило, защото 62,2 см плочка си е тежичка.
Нека е клас С2 и да е еластично. Най-добре на weber флекса, по-добър е от ceresita 12 и са на една цена.
Още нещо - фугите също е добре да са поне 3 мм и фугиращата смес да е по-добра.
Иначе плочките са супер :)
jekasus - майстор
chapara написа:
Инак с диамантина за водно рязане се режат. :cool:
http://www.youtube.com/watch?v=K7iV-qrh ... re=related :? :lol:
Аз пък така :-D
Прикачен файл:
Photo-0051.jpg
Photo-0051.jpg (14.94 KиБ) Видяна 7775 пъти
chapara - майстор
Tи така , амъ аз говоря за тва :cool:

Изображение

Иначе така , всеки знае

Изображение

Ама точността къде е :?
VLADO66 - майстор
Бриколината е класика в жанра :)
jekasus - майстор
То и аз се замислям за една такава малка машинка, че понякога звяра няма смисъл да го мъкна заради дребни работи.
Иначе казах как да отреже тези няколко плочки, правих го преди да взема тази китайка и след няколко настройки и друг резец се представя прекалено добре и не изпитвам никаква нужда от по-скъпи машини.
VLADO66 - майстор
Бриколините не змам дали още ги внасят-два пъти по-скъпи са от ментетата наводнили пазара.
ivanvasilev1970 - специалист
Благодаря ви за коментарите.
Плочките наистина са супер на външен вид. Придават нежно усещане...Когато променяш позицията си спрямо тях-има ефект на промяна на нюанса на цвета. Само не знам дали тази фирма Alcalaten е сносна и да не се окажат прекалено крехки...
Замислих се и за коментара на Владо...нямам пари за да пратя жена ми на почивка :-). Да, плочките са големи...по скоро дълги (62,2, см). Ако се спрем на тях мисля да ги слагам вертикално, т.е. ако целя височина 2.5 м ще са ми необходими 4 плочки.Първия ред над кърпежа ще го започна от 60 см, за да имам 2 см за евентуално рязане в случай на нужда...дотук накакви грешки?
Относно рязането им-ако плочата ще се застъпва от друга-въобще не се замислям и карам с флекса, ама ако плочката е тази, която ще застъпава-тогава трябва хубав прав срез без отчупване на глазурата... Вие хубаво си мерите машините, ама аз нямам такива. Ще пробвам това, което Jekasus предложи-да извадя резеца и с помощта на по дълъг нивелир или алу мастар да направя линията на среза...Само не знам дали ще мога да окажа необходимия настиск за да се получи...

В краен случай мятам плочките в колата и отивам при Chapara, за да ми покаже как го прави неговата машинка :-)
Ако не си си купил лепилото още, можеш да се възползваш от промоцията на weber, дето ти дават парични чекове за лентичките от торбите!
http://caem.bg/weber-%D0%BF%D1%80%D0%BE ... 2,180.html
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 51

Тема "Ремонтът на банята в действие..." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: