Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
Emerald - модератор
Теди написа:
Emerald написа:
Теди написа:
На един от обектите ми монтираха тип "сандвич" дърво масив отвън и алумин. огледало от вътре. Вратите бяхя супер, но и цената също мисля 800лв бяха.
Можеш ли да ми обясниш за какво е нужен този алуминий отвътре и въобще алуминия за какво е в една интериорна врата?
Имам предвид на баните вратите. Когато всички други врати са масив не върви мокрите помещения да са видимо различни.
Разбрах те какво имаш впредвид. Естествено че не върви, въпросът ми е друг- ЗАЩО е този алуминий вътре???? :shock: Без значение, вътре или вън, алуминия НЯМА МЯСТО в интериорна врата!!!
Стефан - майстор
Emerald написа:
.......Този кич съм срещала само в български апартаменти и ми е много чудно кой ...въведе модата за тази "отврат"! :|
....
Не разбирам едно - защо толкова "силово" се опитваш да се наложиш върху вкуса на хората? Просто ги остави да си харесват каквото си искат, без да им се натратват чужди на българския бит "дизайнерски" решения. И, забележи, това не е за пръв път
На мен също така не ми харесват разни неща, но се опитвам да обясня "с думи прости" защо мисля така, и се опитвам да се аргументирам.
Тани - модератор
Абе вие сте като фурнаджийски лопати и двамата ( бе) :-D :-D :-D

Сега пък Трябва да се съглася със Стефан и да помоля Емералд за толерантност! Всеки си има вкус , който не е задължително да се води по някакви моди!
Emerald - модератор
:-D :-D Вие сте много интересни...Това не са "чужди за българския бит дизайнерски решения", това са чужди за всякаква логика и елементарно чувство за естетика решения. Кой нормален си слага метални врати на банята и по каква такава логика? Май точно ти Стефане парадираше нещо за кич? :lol: Дай да си бронираме всяка стая, а? Как точно избрахте на банята да е металната врата, а не на спалнята примерно? :-D Какво общо има това с "някакви моди", Тани?

Как точно искаш Стефане да аргументирам факта, че интериорна врата няма никаква логика да бъде метална? Неестествено, нелогично, неестетично, нефункционално...Още? Не аз трябва да аргументирам, а този който слага метална врата вътре. Може би ти би могъл да обясниш защо? Защото аз лично не виждам никаква причина.
Time2Burn - специалист
Абе вижте сега, на баните вратите се правят от AL за да не се деформира материала от влагата, и да не се налага да си рендосваш вратата всяка пролет - защото не се затваря. Освен това е супер лек. Ако не ти харесва бяло даваш още малко пари и ти я правят ако щеш като от "Пръскана мазилка"
velsi - Почетен майстор
Да не говорим, че има толкова добри алуминиеви профили имитиращи дърво, че ако не бяха толкова скъпи досега да съм си сменил всички врати в къщи с такива.
Стефан - майстор
Emerald написа:
....Това не са "чужди за българския бит дизайнерски решения", това са чужди за всякаква логика и елементарно чувство за естетика решения.....
Я се огледай в мненията и на майсторите, и на обикновенните потребители тук, и ще се убедиш сама кой е прав :lol: А това, че си се откъснала от родната действителност, е факт :? SORY
Time2Burn - специалист
В баните - вратите се отварят навътре. Според мен една интериорна врата не е ли от масив - то не е врата. Когато вратата се тотваря навътре, в чести случай, да не кажа при всяко къпане вратата има директен допир с вода. А едно хубаво масивно дърво, при постоянен допир с вода ако не се изкриви - здраве му кажи. (сигурно е турско дърво :-D )
ЗА баня си остава AL варианта, пък Емералд, ти ако гледаш само големите бани, аз съм виждал турска баня със 80 квадратни метра площ. Е там верно няма да има влага по вратата...
Стефан - майстор
Кой ми изтри мненията? Недостойно е!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Някой ще си признае ли?

Моля да бъдат възстановени!
Теди - специалист
Emerald написа:
Теди написа:
Emerald написа:
Можеш ли да ми обясниш за какво е нужен този алуминий отвътре и въобще алуминия за какво е в една интериорна врата?
Имам предвид на баните вратите. Когато всички други врати са масив не върви мокрите помещения да са видимо различни.
Разбрах те какво имаш впредвид. Естествено че не върви, въпросът ми е друг- ЗАЩО е този алуминий вътре???? :shock: Без значение, вътре или вън, алуминия НЯМА МЯСТО в интериорна врата!!!
В случая вратите се отваряха някои навън. Защо ли ммм...ами да ти кажа на стария апартамент старата врата на банята ми (естествено от талашитените) беше станала "рошава" 1/3 от нея.
Направих си банята и естествено сложих масив. Порадвах и се година и нещо и тя промени вида си.
В този апартамент вратата беше от старите и тя изгнила и по тази причина накрая сложиж алумин. Сещаш се, че вече няма промени, а и е огледална от 2-те страни с което дава илюзия за пространство, а и в къща с 2 жени още едно голямо огледало не е в излишък. :wink:
Това е отговора за мен, макар и да съм привърженик на дървото заради което си сложих дървен стъклопакет.

Тема "Банята - откъде да започнем?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: