• 1
  • 2
Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
VLADO66 - майстор
Проблема както казаха по-горе е преди всичко на пода-трябва да се направи така че да не поддава при стъпване.Може да се направи с армирана замазка,циментборд 2 пласта,аквапанел и др.Акрилни хидроизолации бол,даже една се мъдри на главата на форума.Важно е да се мисли като се прави-къде има дилатационни фуги,къде да се направи изолацията,демек над борда и под него,къде да се отведе евентуална вода проникнала под плочките-има сифони с такава функция и т. н.
niki_91s - напреднал
Подът ми е циментов 10 см и да не тежи много да правя стени и простотии с итонг ми хрумна тая идея с талашита зашото го имам в изобилие,а колкото до силикона мисля си,че може да стане защото баща ми работеше в Гърция в магазин за плочки и там мострите ги ляпяха със силикон направо върху талашита.Талашит е с размери 2.50/1м,а на плочките се слагаше силикон в четирите ъгълчета по малко и ставаше мн здраво,чупеха се при опит за премахване.Брагодаря ви все пак за отговорите,мисля да го правя чак лятото,имам доста време за събиране на информация.
EDI - майстор
По стени проблем няма да имаш, проблема може да е на пода.Иначе със силикон съм лепил керамични плочки по дърво на една маса на двора и на един шкаф в банята.вече доста години не са мръднали.
niki_91s - напреднал
EDI написа:
По стени проблем няма да имаш, проблема може да е на пода.Иначе със силикон съм лепил керамични плочки по дърво на една маса на двора и на един шкаф в банята.вече доста години не са мръднали.
Мисля че няма да има проблем на пода има 10 см бетон с арматура в него
ssmmaaa - специалист
niki_91s написа:
Подът ми е циментов 10 см и да не тежи много да правя стени и простотии с итонг ми хрумна тая идея с талашита зашото го имам в изобилие,а колкото до силикона мисля си,че може да стане защото баща ми работеше в Гърция в магазин за плочки и там мострите ги ляпяха със силикон направо върху талашита.Талашит е с размери 2.50/1м,а на плочките се слагаше силикон в четирите ъгълчета по малко и ставаше мн здраво,чупеха се при опит за премахване.Брагодаря ви все пак за отговорите,мисля да го правя чак лятото,имам доста време за събиране на информация.
Колега,няма нужда да събираш информация,ти явно си решил,че ще лепиш със силикон!
Това,че някакви мостри са залепени със силикон изобщо не може да е база за сравнение с баня,ама ти си знаеш. Направи си стените от картон с профили 7.5см или от итонг 10см.
kozl - майстор
niki_91s написа:
А ти мострена баня ли ще правиш :shock: нема ли да се къпеш в нея, че нещо насмърдя на талашит. :lol:
tysonlkr - специалист
A защо точно плочки искаш да лепиш :?
Една ПВЦ ламперия ще е много по лесно да се сложи. За по сигурно нутовете може да ги минаваш със силикон :wink:
niki_91s - напреднал
tysonlkr написа:
A защо точно плочки искаш да лепиш :?
Една ПВЦ ламперия ще е много по лесно да се сложи. За по сигурно нутовете може да ги минаваш със силикон :wink:
Защото с плочки е по красиво иначе мерси за идеята не е лоша.
Последно избутана от niki_91s на пет апр 19, 2013 11:29 am.
  • 1
  • 2

Тема "Баня/Лепене на плочки върху талашит" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: