Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
Бат Иво - специалист
:? егати па майсторите се подвизават по тия ширини да не могат да редят плочки под мастар и отвес?
К"ви са па тия майстори :lol:
Да ти не влизат у дома ! :axe:
jekasus - майстор
В Испания всичко е перфектно :-D Чел съм подобни приказки и от московски форумни философи, ама на живо е същата :lol:
Бат Иво - специалист
Не съм рекъл че тук всичко е перфектно!И тука има инвалиди .
Думата беше че майстора си е майстор 1 - 1000. другото са борци за оцеляване не майстори!
:cool:
volverine - специалист
Бат Иво написа:
Ако не трябва да подменяш тръби и др. под старите плочки.
Ако плочките наистина са здрави и са под отвес и мастар.
Ако не си стиснат за добро флексово лепило.
Ако всичко това е така нямаш проблем да лепиш върху старите без проблем с 5мм. гребен .
Плочките са здрави, но за жалост ще подменям тръби и други подобни.
Значи остава варианта с махане на плочките, полагане на новите тръби и др.
Благодаря на всички за съветите, живи и здрави.
volverine - специалист
Последен въпрос, мисля да сложа гипс картон на тавана и да закрия с него тръбите за мръсния канал понеже банята има два сифона и тръбите за мръсния канал минават по дължината на единия ъгъл на банята. Целта е да мога да сложа лунички или друго осветление на тавана.
Също така приемам други идеи за тавана, тръбите и осветлението.
Благодаря
naB4o - специалист
За осветлението, в мойта баня съм с 2 лунички, задължително влагоустойчиви! Като осветяват перфектно (Но пак зависи колко светло искаш да ти е!), предвиди си и кабел за лампичка на огледалото, ако искаш разбира се, и кабел за вентилацията. При мен се наложи конструкция на ГК в банята, понеже панела където бяха тръбите, беше много тънък.
рашкета - специалист
naB4o написа:
За осветлението, в мойта баня съм с 2 лунички, задължително влагоустойчиви! Като осветяват перфектно (Но пак зависи колко светло искаш да ти е!), предвиди си и кабел за лампичка на огледалото, ако искаш разбира се, и кабел за вентилацията. При мен се наложи конструкция на ГК в банята, понеже панела където бяха тръбите, беше много тънък.
Бреееее, аз пък слагам по 6 -50 ватови. И защо да са влагоустойчиви задължително?
jekasus - майстор
рашкета написа:
И защо да са влагоустойчиви задължително?
IP44
naB4o - специалист
Ами може да сложиш и 26 въпрос на личен избор е, моите са 2*50w, и осветяват достатъчно добре. Под влагоустойчиви визирам нещо от този тип Изображение , и е добре да са такива, понеже има доста големи изпарения, особено при ползватели от женски род :) Също така влагата може да направи поражения по проводници, клеми и т.н. с времето.
И пак както казвам, всеки сам си преценява, цената на тези осв. тела не е толкова по-скъпа от обикновените лунички, за да се направи елементарен компромис.
рашкета - специалист
Е да ама избора между едните и другите какъв е? В ЕЛМаркет Варна има 3 модела влагоустойчиви(единия е показания от теб).

Тема "Лепене на плочки върху гипскартон...?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: