• 1
  • 2
Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
kire - помощник
Вчера минах набързо през магазина където продават бойлери на "Светлю Шишков" /на колоните на Пиротска/ и на въпроса ми, защо е 1 г. гаранцията на ел. част, продавачката не много любезно ми обясни, че бойлера няма фланец и нагревателя е вързан за водосъдържателя. Притеснително ли етова, че няма фланец. Във форума съм прочел, че същият служи и като една от защитите на бойлера? :shock:
totio1973 - специалист
товаа е наи-голямата излагация на боилери кято сам срештал
mchervenkov - напреднал
Гледай сега каква е моята логика: аз си купих на елдом 120л. от икономичната серия тоест когато не ползваш бойлера през изолацията имаш по-малко загуби в сравнение с обикновен бойлер разликата в тока за една година е към 30лв според производителя тоест 10г*30лв.=300лв. Също така си направи сметка колко хора се къпете падат се по ~ 40-50л. вода на човек на ден. Влез в сайта на Теси има я брошурата добре написана. при 4 човека бойлера ще се включва по често да загрее ако е 80л. Аз бях с 80л. и плащах ток ~55лв. след като му сложих часовник (включва се на нощна тарифа) сметката за ток ми падна със средно 9лв. а контактора часовника и кутията за тях ми са 65лв. Но с трима човека семейство обаче жена ми винаги изтака бойлера. Сега съм сложил 120л бойлер (със серпентина) и когато съм на ток се къпем и тримата и си има топла вода.
Извода: по-голям бойлер, дебела изолация (не вата а пяна) и серпентини ако имаш възможност за това.
Моя не е неръждаем по финансови причини правих парното и смених бойлера и ми идваше в повече да купя неръждаем.
  • 1
  • 2

Тема "мнения за бойлер" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: