Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
jekasus - майстор
рашкета написа:
Джеки, именно.Аз също нямам ама мисля, че не може да локализира проблема, просто ще установи , че има пропуск.Нали? Или греша? :? :? :?
Майстора загуби поне един ден да доказва "че няма сестра" :-D Просто надува системата и не си губи време да кърти, дали са му платили за това къртене?
Аз снадките със сапунка ги пръскам, при един случай хубави балончета се появиха :-D налягането нищо не показа, беше слабо, после щяха да слагат хидрофор.
рашкета - специалист
Ааааааааааааа, ти като един истински майстор веднага си намери оправдание и обяснение.Винаги има ситуации ама струва ли си парите за един единствен случай на година или две?????
Аз също ползвам налягането на водоснабдяването та за това се чудя.
Знаеш ли Емо какво беше казал за едни стъпали които беше правил? "Лазерния нивел го нося за престиж, инак с мастара си определям нива, височина на чело и т.н."
jekasus - майстор
Какво ползва Емо, не ме грее, ако иска с водна нивелация да работи, аз без лазера не мога :-D спестява ми половин работно време. Предпочитам да си проверя на по-високо налягане, за да няма туй-унуй после :-D
Има и турски машинки някъде във Варна на по-ниска цена, не са лоши като качество,ако видиш нейде, обаждай :-D
VLADO66 - майстор
Може ли да се засече дали загубите са между примерно 22 и 6часа или са равномерни през цялото денонощие?
No_Remorse - помощник
:) Аз, таковата... малко не разбирам за какво говорят повечето от вас...

VLADO66 - не е засичано с абсолютна точност дали има някаква разлика в рамките на деня, но като цяло си върти равномерно.
VLADO66 - майстор
През ноща налягането във водопровода се вдига поради намалена консумация.
chapara - майстор
kozl написа:
:shock: Водомерите сухи ли са? Сложи невързани първите водомери до вторите. Така ако броенето се дължи на магнитно поле невързаните ще отчитат количество. Иначе 23 литра къде ще се скрият :? . Пък и ако държат крановете преди водомерите (пишеш, че са затворени всички кранове) значи през тях вода не минава, а те въртят. Остава съмнение само от ел.магнитно поле да се върти брояча.
Ако всичко е така , както казваш, малка вероятност има в това предположение и само опитно може да се провери :? , макар че пълният водомер би се завъртял много по трудно от празният. Интересен ще ми е отговора на въпроса :?
kozl - майстор
Да това е само предположение и то при условие, че крановете пред водомерите държат. Иначе загадката може да е в решетъчните тухли или кой знае как :? . Но пък когато всичко е навързано без ОК може студената да се преточи през топлия водомер. Резултата - топла вода на цената на студената :shock:
chapara - майстор
kozl написа:
Да това е само предположение и то при условие, че крановете пред водомерите държат. Иначе загадката може да е в решетъчните тухли или кой знае как :? . Но пък когато всичко е навързано без ОК може студената да се преточи през топлия водомер. Резултата - топла вода на цената на студената :shock:
Аз по горенаписаното разбирам, че тъй като е в ремонт, няма монтирани батерии :-D Евтина топла вода , може ако си в топлофицирано жилище, но за сметка на комшиите!!! Иначе безплатни обяди няма!!! А когато живееш в топлофицирано жилище е задължително след топлия водомер да е монтиран възвратен клапан, за да не може да се превърта водомера за топлата вода, а така също, ако имаш бойлер да не топлиш водата на комшиите, в случай че не ти държи спирателния кран. :wink:
kozl - майстор
No_Remorse написа:
:) Аз, таковата... малко не разбирам за какво говорят повечето от вас...
Ами ние пък се мъчим да гадаем...............
Водомерите сухи ли са?
Топлата вода от топлофикация ли е или от котел?
Кои кранове са затворени? Пред водомерите има ли кранове?
Абсолютно никакви уреди ли не са прикачени?
Кухнята как е захранена през други водомери ли?

Тема "Проблем с водопровод" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: