• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 21
Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
Chefo77 - майстор
dsmt написа:
Разбирам колегата Chefo77 ,но когато човека отсреща ми иска примерно двойна цена в сравнение с масово практикуваните , това не показва ли отношението му към мен-за него съм балък някакъв си.
Майсторите са психолози,сами го знаете,преценят човека и това влияе съществено на ценообразуването.И когато мен ме преценят като балък се сещате,че не ми става особенно приятно и съответно ми е малко трудно да съм любезен :)
Но не съм бил и груб де....просто ми е такъв характера за съжаление :)
В никакъв случай не съм тръгнал да защитавам хора, които товарят умишлено с цена!!! За мен цената е фиксирана и може да мръдне нагоре ако има утежняващи фактори и надолу - ако има облекчаващи. И в интерес на истината, не се сещам да познавам хора, които умишлено товарят само защото някой изглежда като да има да даде - и разбира се не е нормално такъв тип "психолози"
Идеята ми беше, че винаги може да се случи да има разочарование. Но да се държим като хора.
Като идем в един магазин и стоката е на 5 лева, а в поредишния е била на 4, правим ли див скандал на управителя с обиди и т.н. защото е решил да е по-висока цената? Като не ни харесва, се врътваме и излизаме, нали?
:partyman:
npnconstruction - специалист
Преди всичко уточнявай внимателно с майстора какво точно влиза в цената. Защото примерно той ти дава цена 30 лв/м2 за плочки, ама в това влизат ли фризове, пвц лайсни, ромбове на пода, фугиране и тн. За измазването да не ти излезе с номера после, че било по-дебело и трябва да се доплаща още. Иначе цените са му високи. То с фирма ще ти излезе към 22-25 лв/м2 с лепило, фугираща смес и пр. Измазването не повече от 10-12 лв., зависи все пак от дебелината и обема на работа. Читав майстор за 14-18 лв можеш да намериш, все пак качеството има значение. Може някой и за 10 лв да се навие, глада е по-силен от тока, ама какво ще излезе накрая е загадка.
dsmt - специалист
Доста се отклонихме от темата.
Аз всъщност исках да получа информация как долу горе вървят цените за услугите които искам да ползвам и къде се намира спрямо тях офертата която получих.
Няма никаква драма,аз потърсих майстора,не ме е гонил той да ми се предлага :)Нито сме се карали нито сме се били,каза колко иска,отвърнах му,че е много висока цената и това е :-D

А иначе за отношенята майстор- клиент може да си пишем дълго ....

Смо мога да добавя,че за жалост в повечето случаи дали майстора е читав и дали си заслужава парите които е поискал проличава едва след като работата е приключила.... в това отношение клиентите си оставаме онеправдани ,играем на тото :lol:

P.S. Само това,че ми иска 30 лева за монтиране на огледало беше достатъчно да ми се изясни,че този не е моя човек :-D
Последна промяна от dsmt на пет май 24, 2013 10:42 pm, променено общо 1 път.
chapara - майстор
Приятелю dsmt, мисля че на теб ти изглежда че те мислят за балък, а и си въобразяваш че майстор ще тръгне да те преценява. Аз също работя сам, имам и две фирми за тази дейност, но не товаря клиенти и поради тази причина съм се свил в условията на криза , не давам работа , а си я работя сам поради оскъдието и. Първото ми основно правило е , че не влизам с клиента в разговор от типа: А ти с какво се занимаваш?- до края на контакта ни. За мен клиента е Иван Петров и толкова. Не случайно казах от кога са цените които на теб ти искат. Пазара е свободен, но както каза Чефо-уважение преди всичко.
chapara - майстор
И нещо по ориентировъчно:
http://bgremonti.com/ceni_trud.html

, защото мазането на една баня е само въртене, не е като да измажеш един апартамент. А за облицовките си има , и така и онака.

Пожелавам на създателя на темата успех и да ни осветлява за ремонта , ако може и снимков матерял . Би било чудесно, но на 100% достоверно. Да видим как ще премине през перипетиите. Искренно се надявам, защото обичам теми със, а не без край. И дано има Хепиенд :wink:
jekasus - майстор
VLADO66 написа:
Ето нещо ориентировъчно http://stroitelniremonti.org/
Туй за бушони в електрото ми хареса най много :-D
dsmt - специалист
Ами тя банята трябва да стане,защото вече я изкъртих-няма на къде :))))

Лошото е,че ми забръмча в главата идеята "направи си сам"....да не взема да стане някоя беля :-D :-D :-D
marmoz - специалист
dsmt написа:
Ами тя банята трябва да стане,защото вече я изкъртих-няма на къде :))))

Лошото е,че ми забръмча в главата идеята "направи си сам"....да не взема да стане някоя беля :-D :-D :-D
Няма да стане беля :) нали сме тука да си помагаме и съветваме взаимно,все пак никои не се ражда научен :)
jekasus - майстор
dsmt написа:
Прочети темите наблизо, няма страшно. Пък на такива "направи си сам" помагаме със съвети.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 21

Тема "Цени за ремонт на баня-аз ли не съм в час или се пошегуваха" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: