Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
VLADO66 - майстор
Аз съм го дублирал моя с клапа и въпреки това се прокрадва миризма понякога като духа силен вятър.Има и една особеност-вентилационната тръба си е само моя и няма други включвания.Това е вид клапа http://moby-bg.com/productv/368/klapa-u ... st-zl.html и се монтира на гъза :) на вентилатора,а жалузите са отпред-като не работи вентилатора стоят затворени.
Supercoooooool - специалист
Е тук значи стои дилема дали е по-добре с вентилатор, но с риск за миризма, но по-суха баня или без вентилатор и миризми, но с по-студена баня при отваряне на прозорец за проветряне. Явно няма перфектно решение.

@VLADO66 - при теб миризмите в кой момент достигат до банята - при ползване на двете неща едновременно или има остатъчни миризми, които след готвенето при включване на вентилатора в банята достигат до нея?
VLADO66 - майстор
Миризмите идваха когато бях монтирал обикновен вентилатор и не работеше.Когато работят двете, вентилатора в банята не върши почти никаква работа защото по-мощния вентилатор/турбина/ на абсорбатора го подприщва.
е значи решението ти с клапите работи на 100% в момента, така ли да разбирам. При използването на вентилатор с авт. жалузи и допълнителна клапа отзад би трябвало да няма проникване на никакви миризми в банята от кухнята?
VLADO66 - майстор
Supercoooooool написа:
е значи решението ти с клапите работи на 100% в момента, така ли да разбирам. При използването на вентилатор с авт. жалузи и допълнителна клапа отзад би трябвало да няма проникване на никакви миризми в банята от кухнята?
Горе долу на кантар,зависи от диаметър на аспирацията и нейната дължина.
nihonjin - специалист
Клапата значително намалява притока на миризми, но не ги отстранява напълно. На моя вентилатор допълнително му подобрявах и уплътнявах клапата, но така и не може напълно да се спрат миризмите.

Supercoooooool написа:
tysonlkr - специалист
За да не влизат миризми от кухнята защо да не се монтира въпросния вентилатор с жалюзи на прозореца на банята :?
Така ще е най добре няма да има мирис на манджа.
Ако се включи вентилатора към осветлението, то той ще работи само при включено осветление, независимо дали е с датчик за влага или не.
Също така казваш че в банята има и тоалетна. Когато се ползва тоалетната ако вентилатора е с датчик за влага няма да работи :wink:
Ти си преценяваш какъв да сложиш.
е ако се монтира към прозореца няма ли да е входна точка за влизане на студ през зимата..в смисъл изолационно погледнато вентилаторът не е от най-добрите решения, та дори и с малките си размери. Иначе спор няма че към прозореца ще вентилира много по-добре и бързо от преминаване през дупката на аспиратора.

Относно включването на вентилатора с осветлението dimitar.z ми спомена че той имал собствен плюс или маса или нещо от сорта и реално погледнато, когато е на автоматичен режим може да работи без значение от осветлението. Друг е въпросът ако този датчик се повреди има ли опастност вентилаторът да работи нон-стоп и ако човек е на почивка да прегрее и да направи поразии...
dimitar.z - специалист
Прав си за поразиите, ако датчика дефектира - дано не се случва. Миналата година в един гръцки хотел вентилатора работи 5мин и се запали :x , но беше евтин китайски боклук.
Всъшност и постоянния плюс съм го направил през ключ, но друг. Ако отсъствам седмица-две да го изключвам.
tysonlkr - специалист
Supercoooooool написа:
Относно включването на вентилатора с осветлението dimitar.z ми спомена че той имал собствен плюс или маса или нещо от сорта и реално погледнато, когато е на автоматичен режим може да работи без значение от осветлението. Друг е въпросът ако този датчик се повреди има ли опастност вентилаторът да работи нон-стоп и ако човек е на почивка да прегрее и да направи поразии...
Той вентилатора нека да си има "собствен плюс" (не знам за какъв плюс става въпрос при променливо напрежение :? )
Но за да работи при изключено осветление трябва да го захраниш отделно, да прекараш отделна линия за вентилатора. От осветлението в банята няма да стане номера, трябва си отделно захранване :wink:

А относно топлоизолацията на вентилатора може и да си прав но пък площта е много малка, а и ще има клапа която не позволява влизане на студен въздух от вън.

Тема "Липса на вентилатор в банята - решения?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: