- 1
- 2
Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
jekasus
- майстор
19 мнения в "Баня без сифон на пода."
lov
- майстор
На много места по европата няма сифони в банята. В ингилизко дори пода от страни беше с ламинат. И само една найлонова завеса вардеше уж пода. Та излизаш от под душа и в место да се разправяш със себе си почваш да забърсваш пода. То там простотията от миналия век все още ги държи. Ей тва е от ново строителство. Сякаш нямат смесители или бойлери под налягане та за да си нагласиш вода за миене трябва да напълниш мивката.
По италианско и швейцарско стари сгради все още се намирват без сифони в банята. Но всичко което е ново си е със.
Лично мнение ама мразят да се къпят. На обтриване с мокра кърпа щом му вика къпане здраве му кажи.
Иначе и аз при пералнята и съдомиалнята съм си сложил сифонче за всеки случай. Лекичко се подава от пералнята колкото да мога от време на време да му капна малко водичка че да не мирише от канала.
Лично мнение ама мразят да се къпят. На обтриване с мокра кърпа щом му вика къпане здраве му кажи.
Иначе и аз при пералнята и съдомиалнята съм си сложил сифонче за всеки случай. Лекичко се подава от пералнята колкото да мога от време на време да му капна малко водичка че да не мирише от канала.
Chefo77
- майстор
lov написа:На много места по европата няма сифони в банята. В ингилизко дори пода от страни беше с ламинат. И само една найлонова завеса вардеше уж пода. Та излизаш от под душа и в место да се разправяш със себе си почваш да забърсваш пода. То там простотията от миналия век все още ги държи. Ей тва е от ново строителство. Сякаш нямат смесители или бойлери под налягане та за да си нагласиш вода за миене трябва да напълниш мивката.Какво се "дава за пример" нация, която не хвърля тоалетната хартия в тоалетната чиния, за да не блокира лайнореза и на която половината И канализация е по фасадите? Кажи колко им е Ф-то на отходните тръби

А за къпането ... на приятел баща му преди мнооого време беше казал: "Когато отидох във Франция и се срещнах с няколко мацки, разбрах защо имат най-хубавите парфюми"

Тани, ако ме убедиш, че в коридора имаш толкова влага и потенциал за развитие на мухъл, колкото в банята, като я правя няма да си сложа сифон

lov
- майстор
За парфюмите много прав човека. На фризьор се ходи за да ти измият косата и да ти направят прическата. В къщи коса не се мие по месец ако трябва дори да е къса прическата. Щото от това може и да настинеш лошо. Това последното не съм си го изсмукал от пръстите. Важи както за жени така и за мъже.
А понеже ти е специалност се сещам за моя паркет в кухнята. Реден на времето мокър и след като го изциклих обрах пепеляка с прахосмукачката. Ливнах му една кофа полиестерна смола и викам оправих работата.Ма толкова съм разбирал тогава. Е изкара близо 15 години накисван много кратно от пералня перла. Кат почнах да го махам останала само корубата от смолата всичкото вътре на тор.
А понеже ти е специалност се сещам за моя паркет в кухнята. Реден на времето мокър и след като го изциклих обрах пепеляка с прахосмукачката. Ливнах му една кофа полиестерна смола и викам оправих работата.Ма толкова съм разбирал тогава. Е изкара близо 15 години накисван много кратно от пералня перла. Кат почнах да го махам останала само корубата от смолата всичкото вътре на тор.
PCL82
- майстор
И аз се нагледах на този факт в Германия, Швейцария, Холандия и Америка. Но за мен това е пълна простотия. Това им е наследство от средновековието, когато само са си заплаквали очите сутрин над една купа с вода, а къпането е ставало в корито/вана насред стая с дървен под. То и затова във всичките тези езици няма дума баня, а буквално "стая за къпане" (bathroom, Badezimmer). Банята е обществена сграда от римската култура и варварите не са я тачили.
В старите сгради с гредоредни подове е нормално баните да са без сифони и с вани, за да не изгният гредите, но в новите сгради? И сега са модерни разни мивки тип купа, вградени в масивен дървен плот и ламинат и килимчета на пода. Плочки само около ваната и мивката. Задължително слагат контакт до мивката, защото без електрическа самобръсначка, сешоар, електрическа четка за зъби и епилатор не могат. От съображения за безопасност сухия под е добре дошъл на този контакт в "стаята". Дебита на топлата вода обикновено е малък и не може хубаво да се напариш, камол и да запариш помещението. То и затова често осветителните им тела в банята не са влагоустойчиви. При хоризонтален под строителството е по просто и всеки "плочкар", който знае само на гребен да лепи ще я опатка бързо. А и най-важното пода като е без наклон стоящата тоалетна чиния е хоризонтална и не се усеща неприятен страничен наклон под гъза!
За мен банята е помещение за култ към водата и парата. Трябва да има сифон, да има отдушник, водата да се лее свободно. У нас имам и вана и душ извън ваната. Аз лично винаги ползвам душа, мраза вани и тесни душкабини, където мократа завеса ти се лепи или внимаваш да не се подхлъзнеш и счупиш стъклото, затворен на 1 квадратен метър.
В старите сгради с гредоредни подове е нормално баните да са без сифони и с вани, за да не изгният гредите, но в новите сгради? И сега са модерни разни мивки тип купа, вградени в масивен дървен плот и ламинат и килимчета на пода. Плочки само около ваната и мивката. Задължително слагат контакт до мивката, защото без електрическа самобръсначка, сешоар, електрическа четка за зъби и епилатор не могат. От съображения за безопасност сухия под е добре дошъл на този контакт в "стаята". Дебита на топлата вода обикновено е малък и не може хубаво да се напариш, камол и да запариш помещението. То и затова често осветителните им тела в банята не са влагоустойчиви. При хоризонтален под строителството е по просто и всеки "плочкар", който знае само на гребен да лепи ще я опатка бързо. А и най-важното пода като е без наклон стоящата тоалетна чиния е хоризонтална и не се усеща неприятен страничен наклон под гъза!
За мен банята е помещение за култ към водата и парата. Трябва да има сифон, да има отдушник, водата да се лее свободно. У нас имам и вана и душ извън ваната. Аз лично винаги ползвам душа, мраза вани и тесни душкабини, където мократа завеса ти се лепи или внимаваш да не се подхлъзнеш и счупиш стъклото, затворен на 1 квадратен метър.
- 1
- 2
Тема "Баня без сифон на пода." | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература