• 1
  • 2
Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
Supercoooooool - специалист
chapara написа:
Майстора ти определено има друг обект :lol:
Точно това се оказа и го оставих да си ходи на другите обекти..:))
chapara - майстор
Supercoooooool написа:
chapara написа:
Майстора ти определено има друг обект :lol:
Точно това се оказа и го оставих да си ходи на другите обекти..:))
:lol: :lol: :lol: :idea:
prascho - майстор
По стечение на обстоятелствата се наложи да работя с три вида хидроизолация.

Преди две години сложих Изомраз на терасите - характерна изолация за външно приложение. Двукомпонентна. Грунд и две ръце. При полагане на първия слой се ползва и армираща мрежа.

В тоалетната ползвах избраната от твоя майстор хидроизолация на Терезит - готова бака. При полагане на първия слой се ползва и армираща мрежа. Без грунд /техническото им лице ми каза, че не ползват грунд за тяхната хидро и това ме издразни доста, но бях взел продукта/.

В банята сложих Баумит. Готов продукт без мрежа. Положих грунд. Две ръце хидро.

Наблюдения - с продукта на Баумит се работи най-лесно и достъпно за непрофесионалист. Крайният резултат при Баумит е по-тънък плътен каучоков слой, докато при Терезит и Изомраз се получават гранули от не добре разбъркания им материл и значително по-удебелен слой. Лично според мен Баумит се доближава повече до понятието надежна хидроизолация. Все пак може би е малко глупаво сръвнението на крайния резултат защото са на различна основа. Терезит е на циментова, докато Баумит е на акрилна/не съм 100% сигурен/. Ценово са равнопоставени, макар, че на пръв поглед би трябвало Баумит да е по-скъп продукт. За сръвнение бака от 7кг Баумит е на цената на 25 кг кофа Терезит. Резултат - покриват горе долу еднаква площ.

П.С Между 24 до 48 часа са напълно достатъчни при съхненето на хидроизолацията.

За да не прозвучи като реклама предполагам, че продуктите на Церезит и Вебер също така са съизмерими по качество и надежност с тези на Баумит. Най-вероятно Ардекс е най-доброто на пазара у нас защото не се прозивежда и опакова тук. Това е причината цената да е сериозна. Но за пореден път се обеждавам, че където е пипнал българин то качеството на стоката е силно занижено! Много жалко, но в повечето случаи е така.
  • 1
  • 2

Тема "Хидроизолация - време за съхнене?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: