• 1
  • 2
Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
SEV - специалист
В крайна сметка банята стана с размери 2,1 на 1.8 метра.Плочките са налепени,днес фугирах,сега идва ред на тавана.Тавана смятам да бъде растерен,на който ще бъде монтирано осветление и вентилация.Възниква един въпрос,пространството което се образува над окачения таван,с каква топлоизолация да го запълня.Смятах да сложа минерална вата,но чета че попивала влага и миришело.Бихте ли споделили какво да направя,какво да сложа.
chapara - майстор
И защо ще го изолираш :?
SEV - специалист
Банята е на 3 тавански етаж в къща.Тавана е покрив,греди и накован водоустойчив шперплат вместо ламперия.Останалата част на таванското помешение е направено по следния начин:
Между гредите 12/12 см. съм наблъскал каменна вата с дебелина 10 см. и затворил с вагонна шарка.Смело твърдя че тази част на къщата е много топла.
В този ред на мисли ,реших че и тавана на банята трябва да бъде изолиран за да не бяга топлината.
Мислех си да направя един окачен таван и отгоре в триъгълника да сложа изолация,но каква..............
prascho - майстор
Аз бих го направил със зелен гипскартон, над който има вата. Всякаква пласмаса и измишлютина на таван ми изглежда грозно.

П.П. В тоалетната го направих точно така. ГК два слоя и отгоре между гредите вата.
  • 1
  • 2

Тема "Изграждане на баня-съвети" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: