prascho написа:Махането на фугата е доста тегава работа.СЕ 40 лесно се маха и след една-две години

За мен проблема е в "отлепени плочки" или линейни разширения на замазка заради тръбите за парно.
prascho написа:Махането на фугата е доста тегава работа.СЕ 40 лесно се маха и след една-две години
jekasus написа:За мен проблема е в "отлепени плочки" или линейни разширения на замазка заради тръбите за парно.Ако е линейни разширения на замаската заради тръбите това оправия няма, като се префугира след известно време пак ще стане така, нали?
tanosliven написа:На последната снимка виждам лошо ,много лошо фугирване с ниско качествен материал.Възможно ли е проблемът да не е от самия материал, а грешна пропорция с водата и да е била разредена прекалено много фугата и от това да се получават тези неща?
tanosliven написа:Препоръчвам ти да вземеш продукт на керакол или мапей.Още не съм решил дали да се префугира само участъците с процепи (които са по една фуга - 30-40см) или целите помещения. Предполагам че на мапей фугата примерно няма да има същия цвят като тази на церезит и ще си личи много ако се прави само частична кръпка.
Supercoooooool написа:явно е некачествена фуга, защото днес проверих всички плочки с проблемните напуквания и нито една не чука на кухо..ако изолираме и тръбите като причинителм, защото не минават навсякъде където е напукано остава да е фуга менте. Сега се чудя две неща - имам останала от тази фуга - има ли смисъл да префугирам с нея или да купувам нова (с надеждата да е по-качествена) или да избирам друг материал - ардекс или мапей, но тогава дали цветово ще си паснат или трябва да се префугира всичко.Префугирване на всичко е правилното решение.Почистване -аз използвам винаги прахосмукачка,мокрене и спазване на опътванията за дозите на фирмата/марката която ще вземеш.Виж в описанията колко работно време на готовия материал дава производителя ,ако ,,дръпне '' материала се изхвърля !
Вие какво бихте направили в тази ситуация?
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: